liber la educatie

Îndrăznesc să diversific

Postat de: Irina THIERY
Creat: 3 Februarie 2016
Accesări: 64.157

 

"Îndrăznesc să Diversific" este al treilea documentar al campaniei Lion Mentor Association "Îndrăznesc pentru copilul meu!" După documentarele "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" și "Îndrăznesc să alăptez PAȘI spre CONȘTIENTIZARE", "Îndrăznesc să diversific" este primul documentar românesc despre alimentația copilului.

35.00RON
Cantitatea:


diversificare

 

Începem diversificarea alimentației. După vârsta de 6 luni, bebelușii traversează o perioadă de tranziție, de la laptele matern la mâncarea solidă. Cum ajungi de la sânul mamei la mâncarea gătită este o întrebare care sperie o mulțime de proaspeți părinți.

 

 

 

Ce ar trebui să le oferim copiilor? Mai multe fructe, mai multe legume? Sunt oare, cerealele bune? Dar cana cu lapte? Când trebuie să introducem carnea? Acestea sunt doar câteva din întrebările clasice cu care se confruntă părinții în jurul vârstei de 6 luni ale bebelușului.

Vă prezentăm 4 clipuri din documentar, în care vorbim despre tipurile de diversificare, despre înțărcare și despre când este bine să introducem carnea în dieta copilului.

 

Ce se întâmplă cu alăptarea în momentul diversificării alimentației? Când este bine să înțârcăm copilul? Care metodă de diversificare este mai bună, cea clasică sau autodiversificarea? Pasăm legumele, fructele, sau le oferim sub formă de bastonașe? Cât ar trebui să mânce un copilaș? Chiar am vrea să descoperim împreună răspunsurile acestor întrebări vizionând documentarul “Îndrăznesc să diversific”.

diversificare morcov

Trebuie să realizăm faptul că suntem ceea ce mâncăm, încă din momentul conceperii! Noi părinții suntem singurii responsabili pentru sănătatea copiilor noștri, noi îi modelăm. Copiii sunt oglinda faptelor noastre.  

Cum am ajuns noi, oamenii, să credem că avem nevoie de specialiști pentru a ne hrăni sănătos? Am întors spatele naturii, fermelor, ne-am mutat în orașe și ne-am uitat instinctele. Și asta a rezultat într-o criză majoră de nesiguranță și de neînțelegere a ce înseamnă o dietă, o alimentație sănătoasă, și în cele din urmă, ne-a condus la disperare și confuzie totală, încât nu mai știm ce să mâncăm, ce e bun și ce este rău și nu mai știm ce să facem.

diversificare legume

Cum ne-am pierdut încrederea în noi, în capacitatea de a descifra nevoile organismului nostru sau intuiția maternă atunci când vine vorba de copilașul nostru? "Marea problemă cu nutriția aiuristică și medicina modernă, inclusiv vaccinarea, este că efectele negative apar în timp și atunci nimeni nu le mai asociază cu evenimentele nefericite din trecut, când ne-am abuzat corpul," a declarat Irina Dobre, Dr.Ing. în Știința și Ingineria Produselor Alimentare și Postdoctorand în Nutriție Umană.

diversificare fructe

Mulțumim Eugenia Dobrescu - Tehnician Nutriționist și fondator www.diversificare.ro , Ligia Pop - Consultant în nutriție și autor, Liliana Calapod - Medic Primar Pediatrie, Iulia Țincu - Medic Specialist Pediatru,  Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu - Președintele APC, Irina Dobre - Dr.Ing. în Știința și Ingineria Produselor alimentare și Postdoctorand în Nutriție Umană, precum și mămicilor Aniela Petreanu, Irina Cristina Gheorghe, Mara Popescu, Iulia Denes, Maria Manta, Liliana Stan, Ilici Larisa, Laura Lupoae, Valentina Cristina Vasilache și Carmen Ravon pentru implicare și participare la realizarea acestui documentar.

 

"Îndrăznesc să diversific" este primul documentar românesc despre alimentația sănătoasă dedicat copiilor acestei țări.

Pe data de 16 iunie, documentarul" Îndrăznesc să Diversific" a fost lansat la nivel național, fiind proiectat simultan în 25 de orașe:  Alba Iulia,  Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Câmpulung, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Făgăraș, Galați, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Ploiești, Piatra Neamț, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Tîrgoviște. Și o săptămână mai târziu, a fost lansat și la Botoșani.

 

Câteva poze de la proiecția națională:          

 

 • diversificareProiectie1
 • diversificareProiectie11
 • diversificareProiectie12

 • diversificareProiectie13
 • diversificareProiectie14
 • diversificareProiectie15

 • diversificareProiectie16
 • diversificareProiectie17
 • diversificareProiectie18

 • diversificareProiectie19
 • diversificareProiectie2
 • diversificareProiectie20

 • diversificareProiectie3
 • diversificareProiectie4
 • diversificareProiectie5

 • diversificareProiectie6
 • diversificareProiectie7
 • diversificareProiectie8

 • diversificareProiectie9

 

 

Câteva poze de la filmare:

   
   

 

 

 

 

Cui îi sună cunoscut urmatorul dialog să taguiască: 

diversificare desert

Informarea corectă este crucială!

Irina Thiery

©Lion Mentor Association

 

35.00RON
Cantitatea:

Share

comanda dvd