Mortalitatea în rândul tinerilor a crescut vertiginos și totuși în SUA studenții sunt obligați în continuare să se vaccineze
O echipă de nouă experți de la Harvard, Johns Hopkins și alte universități de top a publicat un studiu care schimbă paradigma despre eficacitatea și siguranța vaccinurilor COVID-19 și totodată explică de ce impunerea vaccinurilor în general, cu atât mai mult studenților, nu este etică.
Studiul de 50 de pagini, care a fost publicat pe Rețeaua de Cercetare în Științe Sociale la sfârșitul lunii august, a analizat datele CDC (Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) cu privire la efectele adverse ale vaccinurilor și sponsorizările acestuia de către industrie și a concluzionat că restricțiile pentru stimularea vaccinării contra COVID-19 în rândul tinerilor poate provoca de la 18 până la 98 de efecte adverse grave reale pentru fiecare spitalizare cu COVID-19 pe care teoretic ar fi prevenit-o.
Autorii studiului sunt Dr. Stefan Baral, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins; Dr. Martin Adel Makary, chirurg și profesor la Johns Hopkins, cunoscut pentru cărțile sale care expun abateri medicale, inclusiv „Unaccountable: What Hospitals Won’t Tell You and How Transparency Can Revolutionize Health Care”; și dr. Vinay Prasad, hematolog-oncolog, profesor la Departamentul de Epidemiologie și Biostatistică de la Universitatea din California-San Francisco, precum și autor a peste 350 de articole academice. Însă, printre acești experți de renume, poate cel mai remarcabil este dr. Salmaan Keshavjee, director al Școlii de Medicină Harvard Centrul pentru livrarea sănătății globale și profesor de sănătate globală și medicină socială la Harvard Medical School. Keshavjee a lucrat intens cu Partners in Health, o organizație nonprofit cu sediul în Boston, co-fondată de regretatul Dr. Paul Farmer, pentru tratarea tuberculozei rezistente la medicamente, potrivit biografiei sale online.
Riscul retragerii studenților din universități
Vaccinarea împotriva COVID-19 a studenților din universitățile din Statele Unite, Canada și Mexic este în continuare obligatorie, altfel nu vor fi înmatriculați. Absolvenții de liceu nevaccinați care abia încep facultatea nu pot participa la cursurile universitare fără cele 3 (trei) doze de vaccin.
Aceste restricții sunt încă larg răspândite. În prezent, 15 state acceptă scutiri filozofice (convingerile personale) de la vaccinuri, iar 44 de state , precum și orașul Washington permit scutiri religioase. Dar chiar și în aceste state, universitățile private le spun părinților că nu acceptă scutirile de vaccin recunoscute de stat.
Pe baza interviurilor individuale cu aproximativ 6 familii, echipa de ziariști de la The Epoch Times a aflat că administratorii unor colegii și universități informează studenții că au propriile echipe medicale angajate în cadrul universității pentru a examina scutirile medicale depuse de studenți și semnate de medici privați. Acești medici vor decide dacă motivele de sănătate prezentate în scutirile studenților sunt valabile din punct de vedere medical.
5 argumente etice împotriva dozelor rapel obligatorii
Deși rar raportate în mass-media, dozele de rapel al vaccinurilor contra COVID-19 au generat multe controverse. În timp ce unele țări compensează în liniște oamenii pentru efectele adverse devastatoare provocate de vaccin, iar alte țări limitează recomandările privind vaccinurile împotriva COVID-19, Statele Unite recomandă în continuare vaccinul Pfizer–BioNTech copiilor de 12 ani plus, iar adulții tineri cu vârsta peste 18 ani vaccinul Moderna. Totodată, autoritățile de sănătate publică din Canada sugerează vaccinarea contra COVID-19 la fiecare 90 de zile.
Pe fundalul recomandărilor confuze și adesea variabile de sănătate publică, precum și a unei surmenări provocate de numărul de doze de vaccin necesare, autorii acestei noi lucrări susțin că restricțiile împuse studenților nu sunt etice. Ei oferă cinci motive clare pentru această afirmație îndrăzneață:
1) Lipsa transparenței în elaborarea politicilor. Oamenii de știință au subliniat că nu există o analiză formală și riguroasă din punct de vedere științific al raportului risc-beneficiu pentru a stabili dacă boosterele sunt utile în prevenirea infecțiilor severe și a spitalizărilor pentru adulții tineri.
2) Daune așteptate. O simplă privire asupra datelor disponibile în prezent arată că impunerea vaccinării va avea ca rezultat ceea ce autorii numesc „un prejudiciu net așteptat” pentru tineri. Acest prejudiciu așteptat va depăși potențialele beneficii ale busterelor.
3) Lipsa de eficacitate. Vaccinurile nu au prevenit transmiterea COVID-19. Având în vedere cât de slab funcționează – autorii numesc aceasta „eficacitate modestă și tranzitorie” – daunele așteptate cauzate de boostere depășesc probabil orice beneficiu pentru sănătatea publică.
4) Nici un recurs pentru adulții tineri vătămați de vaccin. Impunerea vaccinării ca o condiție prealabilă pentru a merge la facultate este deosebit de problematică, deoarece tinerii vătămați de aceste vaccinuri probabil nu vor putea primi compensații pentru traumele suferite.
5) Daune aduse societății. Restricțiile, au insistat autorii, ostracizează tinerii adulți nevaccinați, excluzându-i de la educație și oportunități de angajare în cadrul universitar. Vaccinarea forțată implică „încălcări majore ale liberei alegeri a ocupației și libertății de asociere”, au scris oamenii de știință, mai ales atunci când „restricțiile nu sunt susținute de o justificare convingătoare de sănătate publică”.
Consecințele neconformității includ, printre altele, neînscrierea, pierderea privilegiilor de internet, pierderea accesului la sala de sport și la alte facilități sportive și a fi dat afară din locuința campusului, printre altele. Aceste abordări punitive, potrivit autorilor, au dus la stres psihosocial inutil, deteriorarea reputației, pierderea veniturilor și teama de a fi deportați, pentru a numi doar câteva.
Un risc cu beneficii reduse
Lipsa de eficacitate a vaccinurilor este o preocupare majoră pentru acești cercetători. Pe baza analizei datelor publice furnizate de CDC, ei au estimat că între 22.000 și 30.000 de adulți tineri neinfectați anterior ar trebui să fie stimulați cu un vaccin ARNm pentru a preveni doar o singură spitalizare. Cu toate acestea, estimarea nu ține cont de protecția conferită de o infecție anterioară. Autorii susțin că „evaluarea trebui să fie conservatoare și optimistă a beneficiului”. Cu alte cuvinte, vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 sunt în esență inutile pentru adulții tineri.
Dozele obligatorii de rapel provoacă mai mult rău decât bine
Dar lipsa documentației eficacității este doar o parte a problemei. Cercetătorii au descoperit că pentru fiecare spitalizare COVID-19 prevenită în rândul adulților tineri care nu fuseseră anterior infectați cu COVID-19, de la 18 până la 98 de „efecte adverse grave” sunt cauzate de vaccin.
Aceste efecte includ până la de trei ori mai multe incidente de miocardită asociate cu dozele rapel la bărbații tineri decât spitalizările prevenite și până la 3.234 de cazuri de alte reacții adverse atât de grave încât interferează cu activitățile zilnice normale.
Această lucrare este o lectură esențială pentru oricine care dorește să înțeleagă că nu are nevoie de alte doze de vaccin și că impunerea vaccinării a fost o greșeală. Autorii și-au încheiat studiul cu un apel la acțiune. Factorii politici trebuie să oprească imediat restricțiile pentru adulții tineri, să se asigure că cei care au fost deja vătămați de aceste vaccinuri sunt compensați pentru suferința cauzată de presiunea vaccinării și să împărtășească public rezultatele analizelor risc-beneficiu ale vaccinurilor pentru diferite grupe de vârstă. Aceste măsuri sunt necesare, au susținut autorii, pentru a „începe ceea ce va fi un proces lung de refacere a încrederii în sănătatea publică”.
Așa cum am tot scris, un număr tot mai mare de oameni de știință și medici vorbesc despre lipsa eficacității și problemele tulburătoare de siguranță a dozelor de vaccin contra COVID-19. Ei fac acest lucru pe deplin conștienți de riscurile personale și profesionale implicate și merită încurajarea și sprijinul nostru, al tuturor!
Cunoașterea este putere!
Lion Mentor Association