Mortalitatea infantila are la baza si vaccinarea, o demonstreaza iar un nou studiu
Un nou studiu referitor la legatura dintre dozele de vaccin administrate copiilor si rata mortalitatii sau a imbolnavirilor a fost publicat recent de VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System), reiterand faptul ca exista o legatura directa si foarte stransa intre cei trei indicatori.
O rata crescuta a mortalitatii a fost asociata cu numarul de 5–8 vaccinuri administrate, mai degraba decat cu 1– 4 vaccinuri. Totodata, o rata scazuta a mortalitatii in randul copiilor a fost depistata cu precadere in cazul nou-nascutilor cu varste cuprinse intre sase luni si un an, decat in randul bebelusilor de pana la sase luni de viata. Studiul VAERS mai releva si o rata a mortalitatii infantile in functie de gen cu 1,4 mai mare in randul baieteilor.
Pentru a explora corelatia dintre numarul total de doze de vaccin administrate si evenimentele adverse grave raportate, s-a efectuat o analiza statistica. Cazurile de spitalizare sau deces au fost identificate in randul sugarilor, definiti ca bebelusi cu varsta <1 an, pentru care rapoartele au fost depuse in baza de date VAERS din 1990 pana la sfarsitul anului 2010. Pe baza cantitatii si a tipurilor de vaccinuri raportate, numarul real de doze de vaccin a fost calculat pentru fiecare caz in parte. Astfel, au putut fi investigate tendintele relative in ceea ce priveste ratele de spitalizare si de mortalitate raportate in functie de numarul de doze de vaccin si de varsta.
Raportul de rata (RR) dintre rata mortalitatii in cazuri survenite in urma administrarii de 5-8 doze de vaccin si rata mortalitatii dupa administrarea a 1-4 vaccinuri este de 1,5, indicand o rata a mortalitatii de 3,6%, asociata cu doze mici de vaccin, care este statistic semnificativ mai mica decat 5,4%, rata asociata cu doze mai mari de vaccin.
Pe categorii de varsta, RR dintre mortalitatea in randul copiilor cu varsta de pana la 0,5 ani si mortalitatea in randul celor cu varste cuprinse intre 0,5 si 0,9 ani este de 3, indicand faptul ca rata mortalitatii asociata cu bebelusii cu varsta sub 0,5 ani este de 6,1%, semnificativ mai mare decat o mortalitate de 2,1% asociata cu sugarii in varsta de 0,5-0,9 ani.
In ceea ce priveste grupul de varsta <1 an, au fost internati 3.348 de baietei dintr-un total de 20.174, si 2.831 de fetite dintr-un total de 17.630, rezultand o rata de spitalizare de 16,6% in randul baieteilor si de 16,1% in cazul fetitelor. Tot referitor la acelasi grup de varsta, au fost raportate 1.133 decese in randul bebelusilor de sex masculin, dintr-un total de 20.174, si 723 de decese de sugari de sex feminin, dintr-un total de 17.630. Mortalitatea a fost astfel de 5,6% in cazul baieteilor si de 4,1% in cel al fetitelor.
In anul 1990, bebelusii primeau un total de 15 doze de vaccin in primul an de viata. Pana in anul 2007, Centrul de Control si Preventie a Bolilor a recomandat 26 de doze de vaccin pentru bebelusi.
Perspectiva nu este cu mult diferita de cea prezentata de un studiu publicat in urma cu sase ani intr-o revista medicala, studiu ce a gasit o legatura statistica directa intre numarul dozelor de vaccin administrate si rata de mortalitate infantila in lumea dezvoltata. Acest studiu sugera ca numarul de inoculari impus fortat de autoritatile medicale asupra copiilor are, de fapt, un impact negativ asupra sanatatii. Acest numar de doze de vaccin este in crestere – in special in Statele Unite, care administrau la acea data cele mai multe vaccinuri si aveau, totodata, cel mai mare numar de decese infantile.
Studiul, intitulat „Regresia ratei mortalitatii infantile la numarul de doze de vaccinuri obligatorii: exista o toxicitate biochimica sau sinergica?” („Infant mortality rates regressed against number of vaccine doses routinely given: Is there a biochemical or synergistic toxicity?”), a fost condus de Neil Z. Miller si Gary S. Goldman si a fost publicat in revista „Toxicologie Umana si Experimentala” (Human and Experimental Toxicology Journal), care este indexata in Biblioteca Nationala de Medicina.
Cunoasterea este putere!
Lion Mentor Association