Am decis să publicăm opiniile câtorva experți de renume mondial în domeniul medical despre criza mondială creată de Coronavirus, opinii care contrazic declarațiile oficiale ale Ministerelor de Sănătate precum si știrile din media.
Înainte de toate însă, vom prezenta câteva statistici oficiale pentru a aduce puțină lumină în privința acestei isterii privind coronavirus. Una dintre motivațiile principale ale activității noastre este să oferim o imagine clară, bazată pe fapte reale asupra lumii, pentru a nu ne lăsa manipulați și pentru a trăi liberi și în fericire și nu ghidați de frică!
Mortalitatea cauzată de Coronavirus:
Italia : 6.077
Franța: 1.812
Germania: 123
China:3.247
USA: 533
România 24
Mortalitatea cauzată de gripă în:
Ne-am uitat și la cifrele pentru gripa obișnuită pentru întreaga planetă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa „În lunile de iarnă, gripa poate infecta până la 20% din populație.” Vorbim de gripa sezonieră obișnuită. Acum, dacă ne uităm la populația Europei care are 741 de milioane de oameni, și facem un simplu calcul matematic realizăm că vorbim de 148 milioane de cazuri de gripă obișnuită. Și nu o singură dată, ci în fiecare an! Se numește asta o pandemie? Întreaga lume este blocată în fiecare an? Nu.
Vă invit să urmăriți numărul presupus de cazuri COV pe măsură ce trece timpul. Pe măsură ce scriem acest articol, numărul este de 392.286, iar decesele sunt de 17.147. Anunțați-ne când numărul cazului COV în Europa ajunge la 148 milioane pe an și numărul de decese trece de 152,000. Apoi, ține-ne la curent cu modul în care se repetă cazurile de 146 milioane de COV în fiecare an în Europa, cu cel puțin 152,000 de decese pe an. Și țineți cont că nu se face diferența între cei care mor cu coronavirus și cei care mor de coronavirus.
Potrivit siteului statista.com „La 23 martie 2020, au existat 170.424 cazuri confirmate de coronavirus (COVID-19) pe întreg teritoriul Europei de la primele cazuri confirmate în Franța, pe 25 ianuarie.”
Vă îndemn să-și învârtă în minte acele cifre comparative și să realizeze că gripa obișnuită nu a fost niciodată numită pandemie și nici nu a dus vreodată la blocarea țărilor!
Dr. Sucharit Bhakdi este specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, șeful Institutului de Microbiologie Medicală și Igienă și unul dintre cei mai citați oameni de cercetare din istoria Germaniei. Dr. Sucharit este un critic acerb al măsurilor de izolare extremă, despre care crede că vor duce la autodistrugere. Iată spune Dr. Sucharit:
Dr. Joel Kettner este profesor de Științe ale Sănătății Comunitare și Chirurgie la Universitatea Manitoba, fost ofițer șef de sănătate publică pentru provincia Manitoba și director medical al Centrului Internațional pentru Boli Infecțioase declară:
Niciodată nu am văzut nimic de genul acesta, nimic la așa o magnitudine. Nu vorbesc despre pandemie, pentru că am văzut 30 dintre ele, una în fiecare an. Se numește gripă. Și alte virusuri ale bolilor respiratorii, nu știm întotdeauna ce sunt. Dar nu am văzut niciodată această reacție și încerc să înțeleg de ce.[.…] Mă sperie mesajul către populație, teama de a intra în contact cu oamenii, teama de a fi în același spațiu cu oamenii, teama de a strânge mâinile, teama de a socializa. Îmi fac griji pentru multe, multe consecințe legate de asta.[....] În Hubei, în provincia Hubei, unde au existat cele mai multe cazuri și decese de departe, numărul real de cazuri raportate este de 1 la 1000 de persoane, iar rata reală a deceselor raportate este de 1 la 20.000. Poate că asta ar ajuta la punerea lucrurilor în perspectivă.
Dr. John Ioannidis, profesor de medicină, de cercetare și politici în domeniul sănătății și de știință a datelor biomedicale, la Universitatea de Medicină de la Stanford și profesor de statistică la Universitatea Stanford. Este director al Centrului de Cercetare și Prevenție Stanford și co-director al Centrului de Inovare Meta-Cercetare de la Stanford (METRICS). De asemenea, este redactor-șef al Jurnalului European de Investigații Clinice. A fost președinte la Departamentul de Igienă și Epidemiologie, la Școala de Medicină a Universității Ioannina, precum și profesor adjunct la Școala de Medicină a Universității Tufts. Ca medic, om de știință și autor, a adus contribuții la medicamente, epidemiologie, știința datelor și cercetări clinice. În plus, a fost pionier în domeniul meta-cercetării. El a arătat că o mare parte din cercetările publicate nu îndeplinesc standarde științifice bune.
Pacienții care au fost testați pentru SARS-CoV-2 se împart în cei cu simptome severe și cei cu rezultate nefavorabile. Singura situație în care a fost testată o întreagă populație închisă a fost vasul de croazieră Diamond Princess și pasagerii săi din carantină. Rata de deces a cazului a fost de 1,0%, dar aceasta a fost o populație în mare parte în vârstă, în care rata de deces din Covid-19 este mult mai mare. […] Rata de fatalitate a cazului Covid-19 ar putea fi atât de scăzută? Nu, spun unii, indicând rata mare la persoanele în vârstă. Cu toate acestea, chiar și unele așa-numite coronavirusuri de tip ușor sau de tip rece, cunoscute de zeci de ani, pot avea rate de fatalitate a cazurilor de până la 8% atunci când infectează persoanele în vârstă din casele de bătrâni. […] Dacă nu am fi știut despre un nou virus și nu am fi verificat indivizii cu teste PCR, numărul deceselor cauzate de „boala asemănătoare gripei” nu ar părea neobișnuit anul acesta. Cel mult, am putea observa întâmplător că gripa în acest sezon pare a fi ceva mai proastă decât media.
– „Un fiasco în devenire? Pe măsură ce pandemia coronavirusului pune stăpânire, omenirea ia decizii fără date fiabile ”, Stat News, 17 martie 2020
Italia este cunoscută pentru enorma sa morbiditate în problemele respiratorii, de mai mult de trei ori decât orice altă țară europeană. În SUA, aproximativ 40.000 de oameni mor într-un sezon gripal regulat, iar până în prezent 40-50 de persoane au murit din cauza coronavirusului, majoritatea într-o casă de îngrijire medicală din Kirkland, Washington. […] În fiecare țară, mai multe persoane mor din cauza gripei (în Italia anul trecut au murit 8000 de oameni de gripă) în comparație cu cele care mor din cauza coronavirusului. […] … există un exemplu foarte bun pe care îl uităm cu toții: gripa porcină în 2009. Acesta a fost un virus care a ajuns în toată lumea din Mexic și până azi nu există nicio vaccinare împotriva lui. Dar ce? La vremea respectivă nu exista Facebook sau poate exista, dar era încă la început. În schimb, coronavirusul este un virus cu relații publice. Cine crede că guvernele încheie virușii greșește.
– Interviu în Globuri, 22 martie 2020
Dr. Pietro Vernazza este un medic elvețian specializat în Boli Infecțioase la Spitalul Cantonal Sf. Gall și profesor de politici de sănătate. El declară:
Avem cifre din surse de încredere din Italia precum și o lucrare a epidemiologilor, care a fost publicată în renumita revistă științifică „Science”, care a examinat răspândirea virusului în China. Se arată clar că aproximativ 85% din toate infecțiile au avut loc fără ca cineva să observe aceste infecții. 90% dintre pacienții decedați aveau peste 70 de ani, fapt care poate fi verificabil, iar restul peste 80 de ani. […] În Italia, una din zece persoane diagnosticate moare, potrivit concluziilor publicației Science, adică statistic una din fiecare 1.000 de persoane infectate. Fiecare caz în parte este tragic, dar de multe ori – similar cu sezonul gripei – afectează persoanele care se află la sfârșitul vieții. [..] Dacă închidem școlile, vom încetinii imunizarea rapidă a copiilor […] Ar trebui să integrăm mai bine faptele științifice în deciziile politice.
– Interviu în St. Galler Tagblatt, 22 martie 2020
Dr. Yanis Roussel et. Al. – O echipă de cercetători de la Spitalul universitar Mediteranean Infection, din Marsilia efectuează un studiu cu privire la mortalitatea generată de coronavirus pentru guvernul Franței în cadrul „Investiții pentru Programul Viitorului”. La ce concluzie au ajuns ei:
Problema SARS-CoV-2 este probabil supraestimată, deoarece 2,6 milioane de oameni mor de infecții respiratorii în fiecare an, comparativ cu mai puțin de 4000 de decese pentru SARS-CoV-2 în momentul scrierii. […] Acest studiu a comparat rata mortalității SARS-CoV-2 în țările europene (1,3%) cu rata mortalității coronavirusurilor identificate la pacienții cu AP-HM (0,8%) în perioada 1 ianuarie 2013 – 2 martie 2020. Testul Chi-pătrat a fost efectuat, iar valoarea P a fost 0,11 (o valoare nesemnificativă). […] … Trebuie menționat faptul că studiile sistematice ale altor coronavirusuri (dar nu încă pentru SARS-CoV-2) au descoperit că procentul de purtători asimptomatici este egal sau chiar mai mare decât procentul de pacienți simptomatici. Aceleași date pentru SARS-CoV-2 pot fi curând disponibile, ceea ce va reduce și mai mult riscul relativ asociat cu această patologie specifică.
– „SARS-CoV-2: frica versus date”, Jurnalul Internațional al Agenților Antimicrobieni, 19 martie 2020
Dr. David Katz este doctor american și directorul, fondatorul Centrului de Cercetare pentru Prevenție al Universității Yale. Ce spune el:
Sunt profund îngrijorat de faptul că consecințele sociale, economice și de sănătate ale acestei derogări aproape totale a vieții normale – școlile și întreprinderile închise, adunările interzise – vor fi de lungă durată și dezastruoase, posibil mai grave decât impactul direct al virusului în sine. Piața bursieră își va reveni în timp, dar multe companii nu vor mai exista niciodată. Șomajul, sărăcia și disperarea care ar putea rezulta vor fi flageluri de sănătate publică de ordinul întâi! Lupta noastră împotriva coronavirusului este mai periculoasă decât coronavirus însăși!”, New York Times 20 martie 2020
Dr. Wolfgang Wodarg este un medic german specializat în Pneumologie, politician și fost președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În 2009, Wodarg a solicitat o anchetă asupra presupuselor conflicte de interese în jurul răspunsului UE la pandemia de gripă porcină. Ce a spus Dr. Wolfgang:
Politicienii sunt curtați de oamenii de știință … oamenii de știință care doresc să fie importanți pentru a obține bani pentru instituțiile lor. Oamenii de știință care înoată doar în mainstream și își doresc partea lor […] Și ceea ce lipsește acum este un mod rațional de a privi lucrurile. Ar trebui să ne punem întrebări precum „Cum ai aflat că acest virus este periculos?” „Cum era înainte?” „Nu am avut același lucru anul trecut?” „Chiar este ceva nou?” Răspunsul aceasta lipsește!
”Societatea care renunță la libertățile esențiale pentru puțină siguranță temporară nu merită nici una, nici alta și le va pierde pe ambele” – Benjamin Franklin
Cunoașterea este putere!
Lion Mentor Association