Mai nou, copii sănătoși din toată lumea au dezvoltat brusc hepatită de origine necunoscută, provocând panică în întreaga lume. Dintre acești pacienți tineri, 8% până la 14% au nevoie de transplant de ficat. Pe bună dreptate, oamenii sunt îngrijorați și-și pun întrebarea dacă nu cumva vaccinurile anti SARS-CoV-2, COVID-19 nu sunt responsabile de această epidemie. Să aruncăm o privire la situația reală.
Cazuri fatale de „hepatită de origine necunoscută la copii ” apar la nivel mondial
În decurs de patru luni, de la primul nostru articol pe acest subiect, peste 200 de cazuri de hepatită acută la copii au izbucnit în peste 20 de țări din întreaga lume. Și cauzele nu au fost încă pe deplin identificate, ceea ce face din aceasta o urgență gravă de sănătate publică. În aprilie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis notificări separate pentru a alerta publicul.
În plus, OMS a raportat pe 4 mai 2022 că, de la 1 mai, 228 de copii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 16 ani au dezvoltat hepatită acută în întreaga lume, iar afecțiunile lor erau în general severe, 8% dintre aceștia necesitând transplant hepatic și unul a si decedat.
Pe 6 mai 2022, CDC a raportat, de asemenea, 109 cazuri de hepatită în rândul copiilor în SUA, dintre care
- 90% au fost grav bolnavi și au necesitat spitalizare;
- 14% au necesitat transplant hepatic;
- 5 au murit
Un studiu de investigație, publicat pe 14 aprilie 2022 în European’s Journal on Infectious Disease Surveillance, a oferit detalii despre 13 cazuri de copii din Scoția cu hepatită acută confirmată. Vârsta medie a acestor copii era de patru ani; acești copii nu sufereau de nicio boală de bază în general și nici un istoric de imunodeficiență sau terapie medicamentoasă imunosupresoare. Toți acești copii au avut hepatită severă, cu niveluri anormal de ridicate de ALT (alanin transaminază), un marker al funcțiilor afectate ale hepatocitelor. Nivelurile normale de ALT sunt mai mici de 40 UI/L. Mai mult de 500 UI/L este un semn de boală severă, iar majoritatea acestor copii aveau niveluri de ALT peste 2.000 UI/L. Simptomele lor comune au inclus vărsături, icter, diaree și letargie. Și unul dintre cei 13 copii a avut un transplant de ficat.
Ce provoacă hepatita?
Când apar leziuni hepatocelulare, trebuie mai întâi să excludem infecția virală. Și virusurile comune care provoacă hepatita includ:
- virusurile hepatitei A, B, C, D și E
- Citomegalovirus (CMV)
- EBV (virusul Epstein-Barr)
Cu toate acestea, în acest recent focar de hepatită la copii, ei au fost testați negativ pentru toți acești viruși.
Pe lângă viruși, alte cauze ale bolilor hepatice includ bacteriile, paraziții (de exemplu, schistozomi), genetica, metabolismul și boala hepatică alcoolică. În urma investigațiilor, nu au fost găsite dovezi care să susțină niciuna dintre aceste cauze.
Prin urmare, medicii încă investighează alți viruși. În prezent, cel mai suspectat virus este adenovirusul precum și virusul SARS-CoV-2.
În timpul acestui focar, aproximativ 50% dintre cazurile de hepatită la copiii din întreaga lume au fost testate pozitiv pentru acid nucleic adenovirus.
Ce este adenovirus
Există mai mult de 100 de tipuri de adenovirus, care de obicei provoacă infecții respiratorii sau gastrointestinale ușoare. În această investigație, s-a constatat că copiii sunt infectați cu adenovirus tip 41, un virus ADN dublu catenar fără înveliș și doar cu nucleocapsidă, care de obicei provoacă gastroenterita acută la copii. Cu toate acestea, virusul este autolimitat, deoarece poate fi vindecat fără tratament.
Jurnalul Clinical Infectious Diseases a raportat că adenovirusul de tip 41 provoacă, în general, boli relativ severe numai la copiii imunodeprimați. Prin urmare, doar infecția cu adenovirus nu explică pe deplin severitatea acestui focar!
7 cazuri în Israel arată o legătură cu SARS-CoV-2
Centrul medical pentru copii Schneider din Israel a analizat șapte cazuri de hepatită acută la copii și a constatat că aceaști copii nu au fost testați pozitiv pentru adenovirus. Cu toate acestea, aveau un lucru în comun. Adică, toți fuseseră expuși la SARS-CoV-2. Testând serurile membrilor familiei lor, s-a descoperit că acești copii au fost expuși cu toții la un mediu de infecție cu SARS-CoV-2. Să nu uităm însă că atât Israelul, cât și Statele Unite au rate foarte mari de vaccinare! Și cum bine știm, din tot ce am publicat până acum pe acest subiect, vaccinurile anti SARS-CoV-2, cu ARNm, produc mult mai multe proteine spike decât virusul natural! Deci este limpede ca lumina zilei că vaccinul anti Covid-19 poate fi responsabil pentru această epidemie de hepatită! Dacă vaccinarea părinților poate afecta copii, vom analiza în paginile următoare.
Aceasta este o constatare alarmantă! Alte studii privind calea de transmitere a SARS-CoV-2 par să ofere un indiciu suplimentar că „componentele fragmentare” ale virusului, cum ar fi proteinele spike, pot fi transmise prin contact familial intim prelungit. Corpul uman are un tip de vezicule cu structură mică numite exozomi care pot transmite virusul. Exozomii sunt vezicule extracelulare care acționează ca purtători de informații între celule, ca un sistem de livrare logistică. La indivizii sănătoși, exozomii transmit semnale de sănătate; dar la indivizii nesănătoși, acești exozomi transmit substanțe nocive și promovează infecția. Prin urmare, celulele infectate cu SARS-CoV-2 ar elibera exozomi pe lângă virionii completi, cu următoarele consecințe:
- Transmiterea moleculelor patogene, a ARN viral și a proteinelor (inclusiv proteina spike);
- Suprimarea răspunsului imun;
- Inducerea apoptozei celulelor imune
Două studii publicate în revistele Frontiers in Molecular Biosciences și Frontiers in Immunology au arătat că, după infectarea cu SARS-CoV-2, corpurile pacienților produc exozomi din celulele lor infectate. Acești exozomi promovează răspândirea virusului și duc la inflamație și insuficiență de organe multiple.
Datele din studiul medical israelian au arătat că cei șapte copii cu hepatită aveau toți membrii familiei infectați cu SARS-CoV-2. Corpurile părinților lor aveau exozomi care induc molecule inflamatorii, indiferent dacă prezentau sau nu semne exterioare evidente de infecție. Ca rezultat al conviețuirii împreună pentru o perioadă lungă de timp, cu un contact intim prelungit și frecvent, cum ar fi sărutul și îmbrățișarea, proteinele spike, citokinele și alți factori patogeni ar fi putut fi transmise copiilor prin saliva și/sau prin alte canale, lăsând celule imunitare într-o stare nesănătoasă.
În plus, organele copiilor sunt deosebit de vulnerabile, iar sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare și, prin urmare, nu este încă suficient de matur pentru a se vindeca singur. Deci este probabil ca acestea să fie afectate de diferite substanțe străine.
SARS-CoV-2 afectează ficatul
Se știe deja că SARS-CoV-2 poate provoca leziuni plămânilor, inimii și creierului. De fapt, receptorul ACE2 al SARS-CoV-2 este exprimat și pe suprafața celulelor hepatice, iar afectarea hepatocelulară este una dintre cele mai frecvente caracteristici clinice la pacienții internați cu COVID-19.
Un studiu recent german publicat în revista Nature a demonstrat că receptorii ACE2 ai virusului SARS-CoV-2 sunt prezenți și în celulele hepatice.
Stimularea continuă a hepatocitelor de către proteinele spike poate provoca, de asemenea, leziuni ale hepatocitelor. Acest studiu a mai constatat că între 57% și 63% dintre pacienții care au necesitat spitalizare pentru Covid-19 au dezvoltat insuficiență hepatică. În ficatul pacienților decedați în urma infecției cu Covid-19, proteinele spike ale virusului au fost găsite și în hepatocite. Acest lucru sugerează că virusul atacă ficatul.
Top 3 cauze ale leziunilor hepatice acute la copii
Un studiu publicat în revista Children în 2020 a descoperit că există trei cauze majore ale insuficienței hepatice acute la copii și adolescenți.
Sugari sub 1 an:
- 73% din cauza factorilor infecțioși
- 43% din cauza unor tulburări metabolice
Copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 1 și 18 ani:
- 60% până la 79% din cauza toxinelor
Vârsta medie a copiilor cu hepatită acută recentă este de 3-4 ani, așa că accentul ar trebui să fie pus pe factorii de toxine.
Ce sunt toxinele? Pe lângă ciupercile otrăvitoare și supradozele de droguri, din ce în ce mai multe studii au descoperit că proteinele spike ale virusului sunt, de asemenea, un fel de toxină. Și au multiple efecte negative asupra funcțiilor corpului uman, inclusiv:
- Scăderea nivelului producției celulare de interferoni și inhibarea stării antivirale a celulelor;
- Inhibarea funcțiilor mitocondriilor celulare, care sunt baza energetică a organismului. Și dacă mitocondriile celulelor hepatice sunt deteriorate, atunci este probabil să aibă loc insuficiența hepatică
Acești stimuli negativi pe termen lung pot provoca cu ușurință imunosupresie la copii, ceea ce poate duce la infecții cu alți viruși, cum ar fi adenovirusul.
În concluzie, este probabil ca hepatita severă la copii să nu aibă o singură cauză, ci din cauza mai multor factori, cum ar fi:
- Imaturitatea imunologică și imperfecțiunea la copii;
- Transmiterea în rândul membrilor aceleași familii ainfecției cu SARS-CoV-2 a părinților lor;
- Suprimarea celulelor imunitare la copii din cauza proteinelor spike virale;
- Factorii proprii ai copiilor
Prin urmare, dacă un copil dezvoltă simptome de hepatită, este important să se știe dacă părinții lui au fost sau nu infectați cu SARS-CoV-2, ante sau post vaccinare (inclusiv infecție asimptomatică) și să se investigheze infecția cu SARS-CoV-2 al părinților și apariția simptomelor la copil.
Un studiu de ultimă oră publicat în The Journal of Immunology a constatat că exozomii care exprimă proteine spike au fost induși în corpurile umane de vaccinul ARNm până în ziua 14. Acești exozomi cu proteine spike ar exista continuu timp de cel puțin patru luni.
Vaccinarea părinților cu vaccinuri ARNm poate afecta copiii?
Cele mai comune vaccinuri pentru SARS-CoV-2, vaccinurile ARNm, au mai multe șanse de a produce proteine spike decât virusul natural. Un studiu de ultimă oră publicat în The Journal of Immunology a constatat că exozomii care prezintă proteine spike sunt induși în corpurile umane prin vaccinarea anti Covid timp de 14 zile după vaccinare. Acești exozomi cu proteine spike ar putea exista continuu timp de cel puțin patru luni.
Majoritatea copiilor cu hepatită acută au sub 5 ani, iar majoritatea nu au fost vaccinați. Deci, teoretic, hepatita nu este indusă de intrarea în organism a proteinelor spike ale vaccinului. Cu toate acestea, deși copiii înșiși nu au fost vaccinați cu ARNm, părinții, bunicii sau alte rude au fost, iar proteinele spike au fost transmise în cantități mici prin exozomi de la persoanele vaccinate aflate în apropierea copiilor pe o perioadă lungă de timp. Proteinele spike daunează copiilor, deoarece sistemul lor imunitar nu funcționează încă corespunzător. Începând cu octombrie 2021, țările cu ratele ridicate de vaccinare sunt și țările cu incidența cea mai mare de hepatită la copii, variind de la 65% la 81%!
Vaccinații or să declare că aceasta este doar o speculație teoretică, dar să vedem dacă pot să arate că vreo fărâmă din informația prezentată ar fi falsă! Până una alta, eu rămân încrezătoare în puterea organismul meu de autovindecare și imunitate în orice momen! Acest corp magic primit cadou la naștere este incredibil!
Cunoașterea este putere!
Lion Mentor Association