Un studiu publicat la inceputul acestei luni dezvaluie ambitia machiavelica si genocidul companiilor farmaceutice care scot pe piata vaccinuri neconforme, nerespectand toate criteriile stipulate in normativele de calitate.
Subiectul a fost discutat si in cadrul dezbaterii organizate in aceasta vara pe tema obligativitatii vaccinarii, atunci cand farmacista Ioana Cacoveanu a tras un semnal de alarma cu privire la faptul ca exista statistici europene potrivit carora 40% din medicamente sunt falsificate. Potrivit Ioanei Cacovean, care citeaza surse proprii de informare, exista pe piata stocuri de vaccinuri, care sunt insa neconforme si trimise pentru analize in Japonia. „Romania avea Institutul de Control al Medicamentului care urmarea conformitatea produselor. In momentul in care s-a desfiintat, au fost unii oameni care s-au gandit ca va veni momentul acesta. In momentul de fata, noi ca sa facem o analiza, nu stim pe unde sa mai ducem si cat ne costa. Si n-avem niciun pic de siguranta. Mare pacat. (…) Motivul pentru care aceste vaccinuri au fost trimise in Japonia a fost tocmai neindeplinirea lantului de conformitate, cu transport, cu avizari, cu etichetari, cu loturi care s-ar putea sa nu corespunda cu loturile de pe acte etc.”, a dezvaluit Cacovean.
„M-am gandit foarte mult cum se poate rezolva problema conformitatii. Cum putem sa fim siguri ca produsele care sunt pe piata nu sunt falsificate? Una dintre solutiile la care m-am gandit ar fi ca Unifarmul, o agentie de import a medicamentelor, sa preia tot importul, distributia si controlul acestor medicamente si vaccinuri. Si ar fi o solutie din punctul meu de vedere in acest moment. Pentru ca in momentul acela stim sigur ca macar statul s-a implicat si a urmarit, statul roman, absolut toate etapele. Ceea ce cred ca ar aduce o siguranta”, a mai explicat farmacista Ioana Cacovean.
Aceasta a subliniat ca nici conditiile in care sunt pastrate sau transportate vaccinurile nu sunt conforme, acestea sporind riscul ca vaccinurile sa nu mai aiba acelasi efect asupra organismului din cauza nerespectarii anumitor conditii. „Conformitatea medicamentului porneste din fabrica in care este facut”, a mai spus Cacovean atragand totodata atentia asupra fabricilor neacreditate care totusi produc medicamente si vaccinuri si asupra materiei prime care trebuie controlata. Un alt aspect ce tine de siguranta vaccinurilor consta si in farmacovigilenta si de toxicitatea pe care unele vaccinuri o au de la caz la caz, fiecare dintre noi fiind diferiti din punct de vedere metabolic unii fata de ceilalti, ceea ce se „traduce” prin variabilitate individuala.
Farmacista sustine ca niciun vaccin nu este considerat fara efect advers si ca nu sunt facute studii suficiente pentru ca unele vaccinuri sa fie folosite in conditii de siguranta.
In mod similar, vaccinurile HiB fabricate de Merck si GlaxoSmithKline au fost licentiate de Administratia Alimentelor si a Medicamentelor (FDA) pe baza studiilor potrivit carora reactiile adverse au fost monitorizate timp de numai trei zile si, respectiv, patru zile dupa vaccinare. Singurul vaccin poliomielitic din Statele Unite a fost licentiat dupa o perioada de follow-up de doar 48 de ore.
De exemplu, exista doua vaccinuri impotriva hepatitei B in Statele Unite, licentiate pentru copiii de o zi – unul produs de Merck si celalalt de catre GlaxoSmithKline. Vaccinul impotriva Hepatitei B produs de Merck a fost licentiat de FDA dupa studii care au solicitat reactii adverse timp de numai cinci zile dupa vaccinare. In mod similar, vaccinul GlaxoSmithKline impotriva hepatitei B a fost autorizat de FDA dupa studii care au solicitat reactii adverse pentru doar patru zile dupa vaccinare.
Astfel, din cele 158 de leziuni grave raportate ca fiind cauzate de vaccinurile analizate si care sunt cele mai frecvent intalnite, dovezile „sustin in mod convingator o relatie de cauzalitate” pentru 14, favorizand „acceptarea unei relatii cauzale” pentru 4 si „respingerea unei cauzalitati”doar pentru 5 dintre ele.
Un studiu pilot care compara 650 de copii vaccinati si nevaccinati din Statele Unite, copii care beneficiaza de educatie la domiciliu, ofera o privire de ansamblu asupra potentialului de vatamare pe care il au vaccinurile. Studiul a constatat ca, in comparatie cu copiii complet nevaccinati, copiii vaccinati total au avut un risc crescut de 390% pentru alergii, 420% pentru ADHD, 420% pentru autism, 290% pentru eczeme, 520% pentru dizabilitati de invatare si 370% pentru orice intarziere de ordin neurologic. Copiii nascuti prematur complet vaccinati au prezentat, de asemenea, un risc crescut de 1.450% pentru dezvoltarea unei tulburari neurologice, care include o dizabilitate de invatare, ADHD sau autism, in coparatie cu sugarii nascuti prematur total nevaccinati.
Rezultatul final este ca, in conformitate cu o lege din SUA din anul 1986, fiecare vaccin pediatric recomandat de Centrul american de Control al Bolilor (CDC) creeaza pentru producatorul sau o piata eliberata de raspundere care se ridica la 78 de milioane de copii cu plata garantata. Aceasta structura stimulativa este inegala pe piata si elimina fortele normale ale pietei care determina siguranta produsului.
Din pacate, CDC a tratat siguranta vaccinurilor ca pe o problema de relatii publice, mai degraba decat ca pe un imperativ de sanatate publica. De exemplu, CDC sustine pe site-ul sau ca „vaccinurile nu provoaca autism”, chiar daca aceasta afirmatie nu este in mod evident sustinuta de literatura stiintifica.
Cunoasterea este putere!
Lion Mentor Association