Acest articol a fost publicat în Frontiers in Psychiatry pe 19 ianuarie 2017, drept studiu pilot de control al cazurilor de tulburări neuropsihiatrice după vaccinarea copiilor și adoleșcenților.
Contextul: Deși asocierea vaccinului împotriva ROR (rujeolei, oreionului și rubeolei)
cu tulburări din spectrul autismului a fost negată cu vehemență și destul de convingătoare, debutul anumitor afecțiuni autoimune și inflamații ale creierului au fost găsite temporar
asociate cu administrarea anterioară a vaccinurilor.
Acest studiu analizează dacă vaccinările anterioare sunt asociate cu o incidență crescută a tulburării obsesive-compulsive (TOC), anorexiei nervoase (AN), tulburării de anxietate, tulburării ticului cronic, tulburării atenției deficitare hiperactive, tulburări depresive majore și tulburării bipolare pe un eșantion național de copii asigurați în privat.
Metode: utilizând datele revendicate, s-au comparat vaccinările copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani din anul anterior cu tulburările neuropsihiatrice mai sus menționate care au fost diagnosticate ulterior vaccinării între ianuarie 2002 și decembrie 2007, precum și două condiții de control, oase rupte și răni deschise. Subiecții au fost împărțiți pe grupe în funcție de vârstă, sex, zonă geografică și sezonul vaccinării. Modele de regresie logistică condiționată au fost utilizate pentru a determina asocierea vaccinărilor anterioare cu fiecare condiție.
Rezultate: Subiecții cu AN nou diagnosticat au avut mai multe șanse decât cei care avut fost vaccinați în ultimele 3 luni [rata de risc (HR) 1.80, 95% interval de încredere 1,21-2,68]. De asemenea, vaccinările împotriva gripei în cursul celor 3, 6 și 12 luni anterioare vaccinării au fost asociate cu diagnosticarea incidențelor de AN, TOC și o tulburare de anxietate. Mai multe asocieri au fost, de asemenea, semnificative cu HR mai mare de 1,40 (hepatita A cu TOC și AN; hepatita B cu AN; și meningită cu AN și tulburare de tic cronic).
Concluzie: Această analiză epidemiologică pilot arată că apariția unor tulburări neuropsihiatrice
pot fi temporar corelate cu vaccinurile făcute unei anumite populații. Aceste constatări necesită investigații suplimentare, dar nu dovedesc un rol de cauzalitate a infecțiilor sau vaccinurilor anterioare în pathoetiologia acestor afecțiuni.
Aici puteți citi tot articolul.
Cunoaștereaa este putere!
Lion Mentor Association