JOURNAL OF TRACE ELEMENTS IN MEDICINE AND BIOLOGY
Predispozițiile genetice care descriu un diagnostic al bolii Alzheimer familiale pot fi considerate pietre de temelie ale ipotezei cascadei amiloide. In esenta, ele plasează expresia și metabolismul proteinei precursoare de amiloid in zona principalului principiu al etiologiei bolii. Cu toate acestea, nu știm care este cauza bolii Alzheimer, iar factorii de mediu ar putea fi încă prezentați ca fiind contributori la debutul si la avansarea acesteia. Un astfel de factor de mediu este expunerea umană la aluminiu si aluminiul s-a dovedit a fi prezent in tesutul cerebral în cazul suferinzilor de boala Alzheimer sporadică. Au fost făcute primele măsurători ale aluminiului din tesutul cerebral de la 12 donatori diagnosticați cu boala Alzheimer familială. Concentrațiile de aluminiu au fost extrem de ridicate: de exemplu, au existat valori mai mari de 10 g / g țesut uscat la 5 din cele 12 persoane. In general, concentratiile au fost mai mari decat toate masuratorile anterioare ale aluminiului din creier, cu excepția cazurilor de encefalopatie indusa de aluminiu. Datele cantitative unice si imaginile uimitoare ale aluminiului din tesutul cerebral al persoanelor cu Alzheimer pe ramura familială ridica spectrul rolului aluminiului în această boală devastatoare.
Mutatiile genetice asociate cu expresia si metabolismul proteinei precursoare amiloida reprezinta bazele diagnosticului cu boala Alzheimer familială. Acestea, laolaltă cu dovezile privind sindromul Down, ofera sprijinul solid pentru susținerea ipotezei privind cascada amiloida și rolul central pentru neuropatologia si biochimia Beta-amiloidei din boala Alzheimer.
Aluminiul este prezent in tesutul cerebral uman, iar intr-un studiu recent pe 60 de creiere umane, continutul mediu de aluminiu din 712 țesuturi din toti cei patru lobi principali a fost de 1,02 g / g de greutate uscata. Asocierea bolii cu aluminiul cunoaște o istorie semnificativă, insa, cu toate acestea, nu s-a ajuns la niciun consens în privința rolului acestei neurotoxine cunoscute in raport cu boala. Studii recente vin in sprijinirea luptei împotriva aluminiului care, in anumite condiții, ar favoriza apariția bolii. Sugestia este referitoare cu precădere la concentratiile ingrijoratoare de aluminiu din creier, cele mai mari de 2 g/ g de greutate uscata.
Puteți citi articolul aici:
Cunoașterea este putere!
Lion Mentor Association