liber la educatie

16 Mai 2017
Postat de: Irina THIERY

Joi, 11 mai 2017, la Institutul National de Sanatate Publica  a avut loc dezbaterea publica organizata de Ministerul Sanatatii privind proiectul de lege al obligativitatii vaccinarii.

Parinti din toata tara, disperati de abuzurile impuse de acest proiect de lege, s-au mobilizat si au participat la acesta dezbatere pentru a-si exprima indignarea. Nu ne-am adunat in sala Amfiteatru a Institutului National de Sanatate Publica ca sa intram in polemici de genul raportul risc-beneficiu al vaccinarii, sau ca sa ne etichetam unii pe altii pro sau anti vaccinare, pentru ca nici macar acest proiect de lege nu este despre a fi sau a nu fi vaccinist, cu atat mai putin dezbaterile pe tema lui nu sunt despre actul medical al vaccinarii. Cu totii ne-am adunat acolo pentru a ne apara dreptul primordial de parinte , acela de a decide asupra propriului copil, pentru ca numai PARINTELE stie ce este cel mai bine pentru copilul lui! Cu totii ne-am adunat acolo pentru a ne apara dreptul la optiune, dreptul  de a refuza orice act medical, asa cum ne este garantat de legea Pacientului 54/2003. Cu totii ne-am adunat joia trecuta la Institutul National de Sanatate Publica pentru a apara dreptul copiilor nostri la educatie, drept garantat de Constitutia Romaniei. Practic, majoritatea dintre noi ne-am adunat in fata reprezentantilor Ministerului Sanatatii, in fata domnului Ministru Florin Bodog si a presedintelui Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila pentru a ne arata indignarea profunda fata de acest proiect de lege ilegal, neconstitututional si abuziv si a le cere ANULAREA lui! Niciun alt medicament si nicio alta procedura medicala nu se bucura de o lege speciala in peisajul legislativ romanesc, motiv pentru care, repet, acest proiect de lege trebuie ANULAT!

CITESTE MAI DEPARTE :
Dezbaterea publica organizata de Ministerul Sanatatii privind proiectul de lege al vaccinarii obligatorii

27 Aprilie 2017
Postat de: Irina THIERY

Miercuri, 26 aprilie 2017, am participat la dezbaterea organizata de membrii grupului parlamentar al partidului Uniunea Salvati Romania pe tema vaccinarii obligatorii, in numele Lion Mentor Association, asociatie care militeaza pentru respectarea drepturilor omului - la libertate, la exprimare, la informare corectă, la opțiune, la educație și la demnitate. Lion Mentor Association militează pentru informare corectă, echilibrată și independentă, din surse fără conflicte de interes.

Nu am participat la aceasta dezbatere in scopul de a discuta daca vaccinarea este sau nu un act medical benefic, nici optiunea mea personala in legatura cu vaccinarea, intrucat nu acesta era subiectul dezbaterii.

Nu am participat la aceasta dezbatere nici pentru a discuta despre decesele celor 23 de copii “cauzate de rujeola”, amanand aceasta discutie pana la momentul la care Ministerul Sanatatii va binevoi sa raspunda solicitarilor noastre, oferind dovezile pe care se bazeaza afirmatia ca diagnosticul de rujeola constituie cauza deceselor acelor bieti copilasi, inclusiv istoricul medical complet al acestora, situatie preexistenta decesului, medicatie primita, status alergii, complicatii, etc. Pana la acel moment, este dreptul nostru de cetateni sa punem la indoiala stirile contradictorii aparute in presa in privinta cauzei deceselor, tinand cont si de faptul ca, nici pana acum, Ministerul Sanatatii nu a dat oferit un raspuns clar in privinta cauzei deceselor copilasilor afectati de sindrom hemolitic-uremic (SHU) de anul trecut, precum si anumite comentarii socante ale unora dintre rudelor unora dintre bebelusii decedati, spre exemplu ale celui de-al doilea bebelus mort de “rujeola” din Caras-Severin [citam integral: “În primul rând, acest bebeluș este nepoțelul meu. Care avea 10 luni, nicidecum 8. In al doilea rând a murit din cauza medicilor, niște incompetenți. Dacă nu sunteți în stare sa dați o știre corectă, nu o mai dați!” - http://radioresita.ro/228047/caras-severin-inca-un-bebelus-nevaccinat-a-murit-din-cauza-rujeolei . Avem in vedere si faptul ca unii dintre tinerii din clubul Colectiv nu au decedat din cauza incendiului, ci din cauza mizeriei din spitale și/sau a modului in care au fost “ingrijiti”, si nu in ultimul rand, avem in vedere si uriasul scandal Hexipharma.

Asadar, in conditiile in care statul continua sa ne minta, sa ascunda sau sa deghizeze informatii, sa ignore solicitarile noastre si sa nu ofere raspunsuri plauzibile la marile intrebari ale cetatenilor sai, consideram indreptarea discutiei spre acel subiect dureros drept o manipulare grosolana, facuta in scopul de a distrage atentia participantilor si a presei prezente la dezbatere de la subiectul ei, legea obligativitatii vaccinarii, pentru ca este completamente ilegala, neconstitutionala si abuziva.

CITESTE MAI DEPARTE :
Dezbatere publica organizata de USR pe tema vaccinarii obligatorii

20 Aprilie 2017
Postat de: Irina THIERY

Lion Mentor Association militează prin documentarele proprii, dezbateri publice și blogging pentru respectarea drepturilor omului - la libertate, la exprimare, la informare corectă, la educație și nu în ultimul rând la opțiune. Lion Mentor Association militează pentru informare corectă, echilibrată și independentă, din surse fără conflicte de interes. Dincolo de cifrele oficiale despre eficacitatea și raportul risc-beneficiu asociate vaccinării, există un număr notabil de riscuri și reacții adverse menționate de producătorii de vaccinuri, chiar în prospectele vaccinurilor. În aceste condiții, ne menținem punctul de vedere în ceea ce privește legea obligativității vaccinării și anume că decizia efectuării acestui act medical trebuie să aparțină strict părinților, în conformitate cu art. 13. al legii 46/2003, Legea Drepturilor Pacientului, care spune că pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa. În concluzie, vaccinarea fiind un act medical, ai dreptul s-o refuzi! 

Lion Mentor Association face parte din Coaliția pentru Sănătate, alături de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Juriștilor din România și multe altele. Fiind profund revoltați de această lege care nu reprezintă altceva decât un abuz al drepturilor fundamentale ale omului, încălcând totodată prevederi legale, constituționale dar și comunitare, vă prezentăm, punctual, obiecțiunile noastre asupra acestei legi.

CITESTE MAI DEPARTE :
Legea Obligativității Vaccinării

12 Martie 2017
Postat de: Lion Mentor Association

Studii mai vechi sau mai recente demonstrează o legătură deja irefutabilă între mercurul sau aluminiul conținut de vaccinuri și anumite boli. Iar noi am cercetat cu precădere legătura existentă între vaccinuri și autism. Rezultatele studiilor efectuate începând cu anii ’90 și până astăzi sunt uimitoare. Acestea vin pe fondul creșterii ratei de bolnavi de autism în SUA și Marea Britanie și, de asemenea, pe fondul amplificării polemicilor pe tema vaccinurilor și a obligativității acestora, precum și pe tema nocivității vaccinurilor pentru copiii cu un anumit bagaj genetic sau cu anumite sensibilități, prezentate după cum urmează.

CITESTE MAI DEPARTE :
Cum ne îmbolnăvesc aluminiul și mercurul din vaccinuri de autism

comanda dvd