liber la educatie

Alimentația corectă înseamnă sănătate. Lion Mentor Association vă oferă informații despre:


 

Informarea corectă este esențială!

Lion Mentor Association4 Aprilie 2017
Postat de: Irene DOBRE

Astăzi este despre PĂPĂDIE!

Culesul cel mai optim de păpădie este la orele amiezii, atunci când toți componenții au potență maximă, și deci valorile terapeutice vor aduce uriașe beneficii corpului. Zis și făcut. Pe la 13.00 eram deja la vânătoare de păpădii. Atenție am cules doar câteva frunze de la fiecare mănunchi de păpădii, nu am scos rădăcina, și nu am privat planta în totalitate de frunze, însă, am mai făcut ceva, aparent ciudat lumii în care trăim, dar atât de firesc și plin de respect pentru plante, celule vii și ele. Și anume: am vorbit cu ele și le-am cerut permisiunea de a rupe câteva din ele, iar apoi le-am mulțumit.

CITESTE MAI DEPARTE :
Păpădia - dandelion

15 Noiembrie 2016
Postat de: Irina THIERY

Înțărcarea ar trebui să fie un proces progresiv, pentru care cuplul mamă-copil e bine să fie pregătit. Consecințele unei înțărcări bruște sunt multiple, acționând pe diverse planuri, psihic, emoțional și nutritional. Pentru a afla mai multe despre înțărcare și ce tip de lapte este bine să oferim copilului după înțărcare, am stat de vorbă cu Eugenia Dobrescu, (E.D.) tehnician nutriționist, consultant în lactație certificat internațional IBCLC și fondator diversificare.ro.

Potrivit Eugeniei Dobrescu, oamenii nu au nevoie de lapte ca și aliment de sine stătător. Mai mult decât atât, omul consumă laptele altei specii la vârste la care nu are tot ce-i trebuie pentru a putea digera acel lapte, ne asigură specialista în nutriție care susține că a-i oferi unui copil de 4-5 ani un pahar de lapte este nebunie curată. “Dacă-l folosim în alte combinaţii cu diverse alte alimente, de exemplu cereale, e cu totul şi cu totul alt aliment.”

Click pe clipul de mai jos pentru a-l viziona :

CITESTE MAI DEPARTE :
Înțărcarea și laptele de continuare

29 Iulie 2016
Postat de: Irene DOBRE

Pentru a citi prima parte a acestui articol, click aici. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane prezintă risc crescut sau sunt bolnave de BCV, diabet de tip 2, obezitate, supraponderalitate, glandă tiroidă, cancer etc. Acestea reprezintă bolile mileniului 3.

Peste 80% din bolile ființei umane sunt boli cauzate de o alimentație nesănătoasă.

Până nu conștientizăm în ce lume am ales să trăim, nu vom reuși niciun salt în evoluție!

Schimbarea are loc DOAR cu CONȘTIENTIZARE!

CITESTE MAI DEPARTE :
O altfel de nutriție (partea II)

29 Iulie 2016
Postat de: Irene DOBRE

Trăim în era bolilor metabolice, carențelor, a obezității, a malformațiilor, a stresului și a tot felul de disfuncționalități și alegem în fiecare clipă să ne uităm în direcția incorectă pentru soluții.

Sunt secole la rând în care oamenii au trăit și au perpetuat paradigma LIPSURILOR și a FRICII, iar noi azi, cu atâta tehnologie avansată, cu atâta informație și cunoaștere, nu facem decât să perpetuăm la rândul nostru același tip de trai -  în prizonierat mental. 

CITESTE MAI DEPARTE :
O altfel de nutriție (partea I)

comanda dvd