liber la educatie

Nașterea în România

Creat: 13 Noiembrie 2015
Accesări: 3.179

Aceasta este videoteca Lion Mentor Association despre nașterea în sistemul sanitar românesc.

 

În România, experiența nașterii este dominată de frică: frica de durere, frica de ce se poate întâmpla mamei sau copilului, frica mamei de a fi supusă unor tratamente inumane și abuzuri.  România se află în topul clasamentului în Europa în ceea ce privește rata cezarienei. Când rata nașterii prin cezariană depasește 10-15% apar mai multe riscuri în comparație cu beneficiile unei cezariene. 

Petru mai multe detalii despre cezariană, citiți articolul Ceziariana, opțiune sau urgență

 

Despre Indicațiile medicale pentru operația de cezariană; cezariana planificată vs cezariana de urgență:

 

Despre riscurile și dezavantajele operației de cezariană:

 

Ce se întâmplă dacă doi iubiţi trebuie să aibă un raport sexual în aceleaşi condiţii în care femeia trăieşte travaliul?

 Pentru mai multe detalii despre acest filmuleț, citiți articolul Prestația; Sex like Birth

 

 Experiența nașterii influențează natalitatea:

Este clar că avem nevoie de un sistem sanitar umanizat. Este clar că și gravidele, la rândul lor, trebuie să-și facă lecțiile și să se informeze asupra actului nașterii. Este clar că avem nevoie de o schimbare de paradigmă a nașterii, în care gravida și nou-născutul să fie tratați cu blândeţe şi empatie, nu unul în care să ne bucurăm că lăuza și nou-născutul au scăpat cu viață din experiența nașterii! Pentru a citi tot articolul pentru care fost făcut clipul, click aici, Pentru a viziona primul documentar românesc despre naștere "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau" click aici.

 

 Împinge! Nu în gât, nu în ochi, jos la fund, da?!:

Există femei convinse că ele nu ştiu să impigă pentru a-şi aduce copilul pe lume. Există şi cadre medicale convinse că femeile nu ştiu să împingă. Aşa ne arată până şi filmele şi uite aşa ajungem să credem că este normal: femeia să stea întinsă pe spate ascultând sugestiile personalului medical care îi spune când să împingă, cât să împingă şi unde să împingă. Vestea bună este că există un cu totul alt adevăr legat de împins. Pentru a citi tot articolul pentru care fost făcut clipul, click aici, iar pentru a viziona tot documentarul despre naștere "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau" click aici.

 

 

 Nașterea acasă:

Naşterea acasă cere o conectare profundă a ta cu ţine însăţi, o cunoaştere temeinică a propriului organism şi a fiziologiei naşterii, de tehnici şi metode care să te ajute să trăieşti totul cu calm şi încredere. Naşterea acasă este un drept uman pe care fiecare femeie îl are! Pentru a citi tot articolul pentru care fost făcut clipul, click aici, iar pentru a viziona tot documentarul despre naștere "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau" click aici.

 

Lansarea documentarului "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau" la Brasov.

 

 

Trailer-ul documentarului "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" 

Comandă aici DVD-ul.

 

 

 

Teaser-ul documentarului "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" 

Comandă aici DVD-ul.

 

Informarea corectă este crucială!

Irina Thiery

Lion Mentor Association

comanda dvd