liber la educatie

Indraznesc sa nasc asa cum vreau!

cluj2In Romania nasc anual peste 133,000 de femei. Nasterea este o minune, o binecuvantare. Toate gravidele trebuie tratate cu blandete, dar in unele parti din Romania realitatea este cu totul diferita.  Nasterile sanatoase sunt transformate intr-un act strict medical, chiar chirurgical, femeile pierzandu-si total controlul si increderea in propriile forte de a da nastere unui copil.Intotdeauna vor exista cazuri cand lucrurile vor merge rau, dar ingrijirea gravidelor n-ar trebui sa depinda de locul unde nasc si de ora la care nasc. Gravidele, indiferent de alegerea facuta, cezariana sau vaginala, intotdeauna trebuie tratate cu respect si empatie, pentru ca nasterea trebuie tratata cu blandete si caldura sufleteasca.

"Indraznesc sa nasc asa cum vreau" este un documentar al Lion Mentor despre nasterea in sistemul medical romanesc, despre procedurile standard din spitale, precum epiziotomia sau cezariana, despre emotiile placute si neplacute pe care le traiesc femeile in procesul nasterii in unele spitale romanesti.

Nasterea naturala versus cezariana - care sunt riscurile si avantajele?


Cine hotaraste data nasterii - medicul, mama sau copilul?
De ce peste jumatate dintre copiii din Romania se nasc prin operaţie?
Al cui e copilul dupa nastere - al mamei sau al maternitatii?
Se poate naste cu demnitate, cu calm, fara groaza?Demontam miturile, analizam optiunile si dezvaluim drepturile incalcate sistematic in sistemul sanitar romanesc.

Indraznesc sa nasc asa cum vreau este un documentar realist care prezinta nasterea naturala nu numai din perspectiva pur medicala, ci si  din perspectiva sufletului de mama , care alege sa-si nasca copilasul asa cum isi doreste: cu blandete si calm, fara traume si stress.

Documentar sustinut de Societatea de Obstetrica si Ginecologie, Romania. 

Consultanţi:


       Ioana Haşu (jurnalist)
      

Parteneri:

       RFI - Radio France Internationale.


Comanda DVD Indraznesc sa nasc asa cum vreau!

Caravana 2014 "Indraznesc sa nasc asa cum vreau!

comanda dvd