liber la educatie

Indraznesc sa alaptez!

Vezi Proiecție națională cu ocazia săptămânii mondiale a alăptării

 


alaptare3Primul film-documentar despre revolutia romancelor care au reinvatat sa-si alapteze bebelusii.

Intr-o Romanie in care numai 16% dintre bebelusi beneficiaza in primele 6 luni de viata de primul lor drept – alimentatia exclusiva cu lapte matern – romancele invata din nou sa-si hraneasca bebelusii la san, asa cum recomanda UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Regizoarea Irina Thiery a documentat povestile acestor mame care s-au luptat pentru dreptul lor de a-si alapta copiii si in plus a intervievat specialistii din domeniu: Dr. Ana Culcer, medic pediatru, Dr. Silvia Stoicescu, medic neonatolog, Claudia Bider-Heim, Moasa Independenta, Anemona Munteanu, consilier UNICEF pentru nutritia infantila, Roxana Dudus consultant La Leche League si o serie intreaga de mame-veterane dedicate informarii mamelor incepatoare despre beneficiile alaptarii pentru ele si mai ales pentru bebelusii lor.

Mesajul lor este simplu: Indrazneste sa alaptezi! incurajand tinerele mame sa se informeze despre alaptare, sa apeleze la consilieri in lactatie atunci cand intampina dificultati, sa nu recurga la alimentatie artificiala fara indicatie medicale clara si sa isi hraneasca bebelusii exclusiv la san in primele 6 luni de viata pentru o sanatate buna in copilarie si la varsta adulta.

"Indraznesc sa alaptez!" a fost modificat si completat cu codul international de marketing al substituentilor de lapte matern, cu patologiile sanului, pozitiile propice unei alaptari de success si cu o analiza a laptelui praf, toate in cea de a doua versiune a lui "PASI spre CONSTIENTIZARE"

Lion Mentor Association

 

Comanda DVD Indraznesc sa alaptez!

 

 

 

comanda dvd