liber la educatie

Împreună aducem schimbarea!

Ce faci dupa ce citesti mesajul asta?Prima cărămidă

În 2014, am lansat campania "Îndrăznesc pentru copilul meu!", cu un pelerinaj prin țară cu proiecția documentarului "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" Suntem încă la început de drum, la repararea problemelor cu care bebelușii și mamele lor se confruntă încă din maternitate. Încă de la naștere drepturile omului sunt încălcate, cum ar fi dreptul bebelușului de a se naște când își dorește, nu la programarea doctorului,  dreptul mamei de a naște cum își dorește, să poată naște natural fără intervenții medicamentoase, dreptul bebelușului sănătos de a sta lângă mama lui pe perioada celor trei zile de spitalizare, și dreptul mamei de a-și alăpta copilul, fără completare cu lapte praf. Caravana "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" a fost în 18 orașe timp de 6 luni. Tot în cadrul campaniei am organizat și proiecția națională (proiecție simultană în 22 de orașe) a primului documentar românesc despre alăptare "Îndrăznesc să alăptez!" cu ocazia Saptămânii Internaționale a Alăptării în August 2014. În Septembrie, 2014 am adresat o scrisoare deschisă cadrelor medicale implicate în actul nașterii, generând astfel un prim dialog între mămici și cadrele medicale, iar în octombrie 2014 am stat de vorbă cu candidații la președenția țării despre criza din maternităti.

La exact un an de la proiecţia primului documentar pe marile ecrane, am lansat şi noul documentar "PAŞI spre CONŞTIENTIZARE" cel de al doilea documentar din cadrul campaniei "Îndrăznesc pentru copilul meu" invitându-vă astfel să păşim împreună pe drumul informării conştiente care ne va duce spre schimbare.

În 2016, Lion Mentor Association lansează cel de al treilea documentar "Îndrăznesc să Diversific" al campaniei, primul documentar românesc despre alimentația bebelușului.

"M-a durut să văd cum femeile din sală plâng, cum soţul meu a ieșit din sală fiindcă nu își putea reţine lacrimile..."  Liliana Tudose

 

Care este oare pasul urmator?

Documentarele sunt drumul asociației Lion Mentor Association. Asta stim să facem și asta iubim să facem

Suntem un ONG care în acest moment nu are o susținere financiară stabilă, un venit fix. Nu suntem  doar o mână de voluntari, suntem o organizație profesională gestionată în mod voluntar.
Un ONG poate fi finanțat de stat sau susținut prin donații sau alte moduri de cei care cred în obiectivul lor. În general membrii unui ONG sunt voluntari care pun la dispoziție propriile cunoștințe și capacități fără a percepe un salariu. Sunt însă și cazuri când aceștia sunt angajați cu acte în regulă.
 
Documentarele sunt sursa noastră de autofinanțare. Am investit daruire, pasiune, profesionalism, timp și resurse financiare proprii pentru a realiza primele două documentare din campania “Îndrăznesc pentru copilul meu” Le-am scos pe DVD și vi le propunem spre vânzare pentru a ne autofinanța urmatoarele documentare de informare și sensibilizare pe care vrem să le facem cunoscute în toată țara prin proiecții gratuite cu dezbateri publice la final. Este modul nostru de a vă cere să ne susțineți.

Cum poți aduce proiecțiile la tine în oraș?

Proiecţiile noastre au fost şi sunt realizate cu ajutorul unei echipe de voluntari dornici să aducă schimbarea în fiecare dintre noi. Pentru proiecţie avem nevoie de persoane dornice să se implice şi de  o sala de cinema/conferinţe cu un proiector şi un sistem audio funcţional. Este de dorit să reuşim să ne promovăm nu doar pe reţelele de socializare, ci şi în mass media locală. Pentru acoperirea costurilor de drum/cazare în cazul în care la eveniment va fi prezență realizatoare documentarelor, Irina Thiery, vom cauta împreună sponsori locali. Deasemenea, tot cu ajutorul acestor sponsori se pot aduna câteva premii pentru a organiza o tombolă pentru participanţii la proiecţie. De restul ne ocupăm noi: comunicatele de presă, afişul, mesajele de promovare, paginile de eveniment Facebook, etc.

Avem nevoie de susținerea voastră ca să comunicam și să realizăm aceste documentare cât mai repede.

  • Dacă aveți o poveste de spus, plăcută sau neplăcută, care ar putea schimba mentalități
  • Dacă dețineti cheia unei săli de proiecție film în orașul vostru
  • Dacă lucrați în media, fie la un ziar național fie la blogguri locale
  • Dacă vreți să cumpărați unul - două DVD-uri
  • Dacă lucrați pentru o firmă care sponsorizează proiecte despre respectarea drepturilor fundamentale ale românului
  • Dacă firma voastră sau voi personal n-ați redirecționat încă partea voastră de impozit,redirecționează acum 2% către Lion Mentor Association.

 Contactați-ne! Trebuie sa acționăm împreună! Sperăm să punem a doua cărămidă împreună! Dacă ne împărtășiți ideile, share-uiți acest mesaj!

©Lion Mentor Association

Share

 

 

 

 

 

comanda dvd