liber la educatie

În acest capitol, veți putea citi următoarele articole:

- Invitație la onoarea pântecului

- Cortul roșu

- Zeița din fiecare mamă

- Trăiri din cortul mamei

- Arhetipul Mama

 Interviuri:

- Cu Gaspar Gyorgy;  Ce spun eu și ce spui tu?

redirecționează 2% din impozitul pe venit

- direcționează 20% din impozitul pe profit

 

 "Noi nu ne naștem femei, ci DEVENIM femei!"

Lion Mentor AssociationLiber la educație sau educație la liber?

15 Mai 2017
Postat de: Irina THIERY

Cred ca suntem pe cale sa cream o traditie, aceea ca la trei - patru luni sa stam de vorba cu Gáspár György, psiholog clinician si psihoterapeut relational. Daca la primul interviu am vorbit despre relatia de cuplu, cum sa ne iubim nu doar imperfectiunile, dar si relatiile si partenerii, dezvoltandu-ne inteligenta relationala, la al doilea interviu am discutat despre psihologia nasterii, analizand modul in care gravida isi traieste sarcina, travaliul si nasterea si ce impact are experienta nasterii asupra sanatatii ei si a copilului, si totodata asupra dinamicii familiei. Iar acum, la cel de-al treilea interviu in pragul conferintei Liber la educatie sau educatie la liber? din 11 iunie, am stat de vorba despre dorinta parintelui de a-i excela copilul in viata.

Suntem cu totii martori a milioane de conversatii telefonice sau face-to-face dintre parinti si prieteni despre cat de mult sau putin invata copiii lor, despre cat de bine invata, despre multiplele activitati extra-scolare ale copiilor lor, despre programul cat mai incarcat al copiilor din timpul vacantei, fie ea de iarna sau de vara. 

Parintii isi doresc ca copiii lor sa exceleze emotional, fizic si academic. Cu toate acestea, impingerea copilului spre excelenta la nivel academic poate avea repercursiuni surprinzatoare si neasteptate. Multi copii se dezvolta intr-un mediu social si academic dificil, dar nu toti. Atitudinea emotionala si mentala a copilului fata de scoala, parinti si cand se afla sub orice fel de presiune, pot fi puse in pericol de acei parinti care nu le ofera copiilor suficient timp sau libertate pentru a fi ceea ce sunt- copii.

Ce determina un parinte sa puna presiune pe copil sa performeze? Presiunea spre a face performanta este una dintre mostenirile aduse de acasa si uneori din scoala, din perioada in care iubirea parinteasca era exprimata prin mesaje de genul – nu te multumi niciodata cu ceea ce ai; nicio imperfectiune nu poate fi tolerata; daca esti cu adevarat bun, trebuie sa se vada asta in tot ceea ce faci. Din nefericire, in lipsa unei analize personale sau a unei constientizari, ca adulti avem tendinta de a ne transforma din victime in abuzatori – din rolul copilului vulnerabil, ne transformam in cel al adultului rational si pragmatic, care si-a betonat durerea in suflet si care daca si-ar permite sa simta orice emotie „stie” ca suferinta copilariei ar fi prea coplesitoare.

CITESTE MAI DEPARTE :
Liber la educație sau educație la liber?

Arhetipul Mamei

27 Octombrie 2016
Postat de: Simona PETROAIE

Mama reprezintă deschiderea maximă şi splendoarea maximă a femeii. Se află acum pe culmile cele mai înalte ale luminii şi ale propriei feminităţi. Vârful conţine în mod implicit şi coborârile spre întuneric, deoarece după ce s-a ajuns în vârf se poate doar coborâ.

CITESTE MAI DEPARTE :
Arhetipul Mamei

Trăiri în Cortul Roşu

19 Octombrie 2016
Postat de: Simona PETROAIE

Ce înseamnă Cortul Roşu? Păi cam greu de pus în cuvinte. Ar trebui să participi ca să vezi ce se întâmplă exact. Fiecare Cort Roşu este unic. Energia lui se crează în funcţie de femeile care iau parte la el. De fiecare dată este ceva nou. Cu timpul devine ceva familiar, dar unic în acelaşi timp, de fiecare dată.

Două reguli sunt esenţiale în Cortul Roşu

  1. Ce se spune în Cortul Roşu rămâne în Cortul Roşu. Este ca un jurământ de surorenie.
  2. Nu se judecă experienţele surorilor care se împărtăşesc în Cortul Roşu. Există experienţe personale, unice. Nu există just sau greşit. Nu există: "eu aş fi făcut mai bine ca tine".

Pentru mine, Cortul Roşu înseamnă A ASCULTA fără judecată. Cortul Roşu la care particip aici în Italia, în fiecare lună, de doi ani de zile, este un loc în care uneori ne adunăm chiar şi 20 de femei. Fiecare Cort Roşu are o tematică, se discuta în cerc şi chiar dacă există două moderatoare, în cerc suntem toate participante în egală măsură, fiecare cum şi cât simte, fără obligaţii de nici un fel.

CITESTE MAI DEPARTE :
Trăiri în Cortul Roşu

Zeita din fiecare mama

4 Octombrie 2016
Postat de: Simona PETROAIE

Dragi mamici, mai ales cele la primul bebelus.

Este greu! Este al naibii de greu in primele luni cu bebelusul. Este TOTUL nou. Viata vi se pare ca v-a fost data peste cap. Sau mai mult, vi se pare ca poate nu mai aveti o viata personala, ci doar cea de mama cu tzatzele in aer, cu scutece de schimbat mereu, cu hainute de spalat mereu, cu ragaieli si voma pe umeri, mereu in pijama, nespalate si nemachiate. 
TOATE, toate am trecut prin faze de genul.

VESTEA CEA MAI BUNA este ca aceasta perioada reprezinta doar O PERIOADA. :)VA TRECE!!!

aniela ioan

CITESTE MAI DEPARTE :
Zeita din fiecare mama

Ce spun eu și ce auzi tu?

1 Octombrie 2016
Postat de: Lion Mentor Association

Gaspar Gyorgy, psihoterapeut de familie și cuplu, psiholog clinician și autorul cărții "Copilul Invizibil", ne învață să ne iubim nu doar imperfecțiunile, ci și relațiile și partenerii de cuplu dezvoltându-ne inteligența relațională. Cât despre modificările ce survin apariției copilului în relația de cuplu, precum și pregătirea viitorilor părinți în etapele premergătoare acesteia, Gaspar ne explică într-un interviu acordat asociației Lion Mentor Associtation. Parcurge în continuare comentariile lui Gaspar despre drumul captivant de la fluturașii pe care îi avem la început de relație până la întemeierea unei familii și chiar după.

 

1Gaspar 

CITESTE MAI DEPARTE :
Ce spun eu și ce auzi tu?

Cortul roșu

29 Iulie 2016
Postat de: Irene DOBRE

În cele din urmă, am ales să îmi onorez chemarea lăuntrică de a facilita organizarea de Corturi Roșii pentru întruniri ale femeilor de la 0 – 140 ani.

Veți spune: ce este totuși un Cort Roșu?

Aleg să păstrez această denumire, cu recunoștință pentru perioada demult apusă când aceste Corturi Roșii (The Red Tent, căutați pe internet atât filmul, cât și cartea cu același nume) au luat ființă în spațiul fizic. Dar menționez încă de la început că nu rămân condiționată de ideea de Cort Roșu și principiile lui într-un mod excesiv, rigid sau fixist.

CITESTE MAI DEPARTE :
Cortul roșu

Invitație la onoarea pântecului

8 Mai 2016
Postat de: Irene DOBRE

Dragă femeie,

Îți scrie o soră de a ta cu gândul la pântecul nostru roditor și binecuvântat de femei.
Cu intenția de binecuvântare a pântecelor tuturor femeilor! Femei cu pântec sau fără, femei cu copii sau fără, femei cu ciclu sau fără. Toate femeile sunt legate de dimensiunile subtile prin uterul lor.

Această parte a corpului e mai mereu data uitării. Trăind în era vitezei, în timpurile în care femeile nu își mai urmează și respectă ritmurile ciclice naturale congruente la ritmurile naturii, într-o lume în care femeia își suprimă SUBTIL forța lăuntrică (intrinsecă) feminină de dragul onorării a atâtor sarcini (de cele mai multe ori masculine), de dragul accederii la un trai mai abundent financiar, PÂNTECUL reprezintă un aspect ÎNGROPAT, acoperit, nepătruns nici măcar de femei.

feminitate fluture pantec

CITESTE MAI DEPARTE :
Invitație la onoarea pântecului

comanda dvd

Form name can NOT be empty!