liber la educatie

Caravana "PAȘI spre CONȘTIENTIZARE" 2015

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE (ÎNDRĂZNESC SĂ ALĂPTEZ 2) este un documentar Lion Mentor Association, realizat de Irina Thiery despre protejarea sănătății sugarilor și este adresat tuturor, atât mămicilor care alăptează și care nu alăptează, tăticilor cât şi oricăror persoane ardente de informare corectă şi mânate de dorinţa de a schimba disfuncţionalitatea cu naturalul. Este al doilea documentar al campaniei Îndrăznesc pentru copilul meu!" campanie ce a debutat în mai 2014, odată cu lansarea primului documentar românesc despre naștere "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!"

România se numară printre țările europene cu cea mai mică rată a alăptării exclusive până la 6 luni de 12.6% în condițiile în care OMS recomandă o rată de minim 90-95%. Iar rata alăptării exclusive la externarea din maternitate este una și mai mică, undeva la 5%, în condițiile în care La Leche League declară că doar 3% dintre femei nu pot alăpta. Ne-am întrebat vreodată de ce această discrepanță în statistici?

Documentarul este un îndemn la unire în fata celor are ne îndepartează de firesc, care ne fură feminitatea, maternitatea, și nu în ultimul rând în fața celor care încearcă să ne submineze încrederea în corpurile noastre perfect plăzmuite de Dumnezeu ca să naștem, să alăptăm.

De ce nou-născutul este hrănit cu 20ml lapte praf în condițiile în care capacitatea stomăcelului în prima zi de viață este de doar 5-7ml?
Alăptarea versus laptele praf – care sunt avantajele și riscurile?
Ce este Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern şi cum este violat de producătorii de lapte praf?

PAȘI spre CONȘTIENTIZARE este un documentar despre alăptare, în care sunt dezbătute miturile alăptării, patologiile sânului și pozițiile propice unei alăptări de success. În același timp, documentarul analizează Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern și arată cum producătorii de lapte praf îl violează în mod constant, parșiv și cinic, profitând de vulnerabilitatea proaspetelor mămici și de nevoile financiare ale cadrelor medicale. 

Mulțumim persoanelor intervievate (Ana Butuc, Dr. Ana Culcer, Dr. Anemona Munteanu, Aniela Petreanu, Dr. Carlos Gonzales, Cezarina Mirea, Claudia Bider Heim, Corina Cioflec, Cristela Georgescu, Ditta Depner, Elena Tender, Eugenia Dobrescu, Mihaela Drilea, Oltea Tudose, Ramona Bunescu, Roxana Duduș, Dr. Silvia Stoicescu, și Theonna Crihan) pentru că au avut curajul să răspundă întrebărilor noastre pentru a putea descrie realitatea din maternitățile românești.

Intrare: donație 20roni Încurajează şi susţine campania de informare corectă "Îndrăznesc pentru copilul meu!" prin documentarele Lion Mentor Association "Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" și "PAȘI spre CONȘTIENTIENTIZARE" donând suma de 20Ron la intrare! Vă mulţumim!

Programul evenimentului:
18:30-18:45 -Deschiderea evenimentului cu Irina Thiery
18:45-20:15- Proiecția documentarului "PAȘI spre CONȘTIENTIZARE"
20:15-21:00- Q&A cu invitați

Pozele de la proiecțiile caravanei pe orașe:

Proiecția Brașov

Proiecția București

Proiecția Cluj

Proiecția Constanța

Proiecția Târgoviște

Proiecția Miercurea-Ciuc

Informarea corectă este crucială!

©2015 Lion Mentor Association

Share

comanda dvd