liber la educatie

22 Octombrie 2015

Stimate Domnule Presedinte Klaus Iohannis,

In primul rand, va felicit, din tot sufletul, pentru victorie! Sunteti Presedintele de care Romania are nevoie! Sunteti Presedintele nostru, a celor care s-au saturat de coruptie, de circ, de minciuni, de sfidare! Sunteti Presedintele celor care vor sa vada Sibiul in fiecare oras din tara, a celor care apreciaza lucrul bine facut! Sunteti Presedintele unei alt fel de Romanii, o Romanie care se intoarce la resursele ei proprii, atat umane cat si materiale.

CITESTE MAI DEPARTE :
Scrisoare adresata Presedintelui ales al României, ianuarie 2015.
23 Octombrie 2014

alegeri 2014

Considerente privind tratamentul proaspetelor si viitoarelor mamici in urmatorul mandat prezidential.

5 ani, 19,94 milioane de locuitori, aproape 57% din ei avand varste cuprinse intre 25 si 64 de ani, aproximativ 180,000 femei care nasc anual si 14 candidati la presedintia Romaniei. Dupa o campanie electorala istovitoare, scena este acum stabilita pentru 2 noiembrie 2014, cand tot romanul trebuie sa-si aleaga liderul.

Lion Mentor Association este o organizatie neguvernamentala, dedicata respectarii drepturilor omului. Stim cu totii ca oamenii se nasc liberi si egali in demnitate si in drepturi. Si cu toate acestea, in Romania anilor 2014, sunt foarte multe exemple de incalcare de drepturi fundamentale ale omului, chiar cu buna stiinta, inca de la nastere, situatia in unele maternitati romanesti continuand sa fie dezastruasa si mamicile tratate inuman.

In urma cu trei saptamani, in pozitie de simplu cetatean, asociatia si-a propus sa dialogheze, chiar in direct (in fata camerei de luat vederi) cu toti cei 14 candidati la Presedintia Romaniei, vis-a-vis de criza dintr-o parte insemnata a maternitatilor romanesti, vis-a-vis de abuzurile la care sunt supuse gravidele, in conditiile in care nimeni nu verifica daca macar putinele ghiduri existente sunt respectate si daca aceste ghiduri au protocoale specific nasterii naturale. Deasemenea, am vrut sa aflam la cine poate apela proaspata mamica in cazul unui malpraxis, in cazul in care li se aplica, impotriva vointei lor, “proceduri” care in orice tara civilizata sunt aplicate numai in situatii de urgenta, in timp ce la noi, in Romania, s-au transformat in proceduri de “rutina”, dar care de fapt, nu fac altceva decat sa supuna viitoarea mamica la traume.

Dupa o prima saptamana de incercari, in unele situatii chiar frustrante, am realizat ca ambitia noastra, de a dialoga in direct pe aceasta tema cu candidatii la presedintie, este lipsita de orice sansa. Asadar, solutia a fost sa intervievam candidatii prin telefon, sau electronic - prin email, in functie de alegerea fiecaruia. Si astfel, am intrat in contact cu 11 dintre cei 14 candidati. 

In continuare va prezentam intrebarile noastre, ale romanilor, si raspunsurile primite de la fiecare respondent, invitandu-va sa va exprimati aprecierea privind viziunea fiecaruia dintre candidati, la acest moment. Desigur in viitor este posibil sa nu respecte ideile pe care le au in acest moment fata de subiectele interesante pentru noi. Dar in acest moment persoanele pe care le votam, candidatii la Presedintia Romaniei sunt definiti si de atitudinea fata de problematica ridicata de noi.

In concluzie, va invitam sa etichetati raspunsurile fiecaruia cu eticheta

    -   “Implicat”
    -   “In standby”
    -   “bate in retragere”

si sa votati cu cine credeti de cuviinta.

Intentionam ca la anul sa purtam un dialog cu Presedintele ales pe tema interviului (ce a raspuns si viziunea sa la zi.)

Nu uitati sa votati pe data de 2 noiembrie, 2014.

Informarea corecta este cruciala!

Lion Mentor Association

Share

23 Octombrie 2014
Accesări: 1998

elenaudrea

Elena Udrea: Natalitatea este una dintre problemele de securitate nationala pentru viitor pe care o voi rezolva.

CITESTE MAI DEPARTE :
Elena Udrea
23 Octombrie 2014
Accesări: 1648

monica macovei

Monica Macovei: Viziunea mea pentru Romania este simpla: imi doresc o tara in care sa ne faca placere sa traim. O tara cu spitale bune, din care sa nu ne plece medicii si asistentele, in care tinerii sunt bine educati, au locuri de munca si se pot implini profesional si familial la ei acasa.

CITESTE MAI DEPARTE :
Monica Macovei
23 Octombrie 2014
Accesări: 1773

klaus iohannis

Klaus Iohannis: Imi doresc un sistem sanitar in care pacientul sa fie cu adevarat in centrul sistemului, sa stie care ii sunt drepturile, iar acestea sa-i fie respectate, un sistem in care personalul medical sa fie salarizat corespunzator si apreciat la adevarata sa valoare.

 

CITESTE MAI DEPARTE :
Klaus Iohannis
23 Octombrie 2014
Accesări: 1265

dan diaconescu

Dan Diaconescu: Am invatat de la sotia mea ca cea mai grea meserie din lume este aceea de mama. 

CITESTE MAI DEPARTE :
Dan Diaconescu
23 Octombrie 2014
Accesări: 1170

teodor melescanu

Teodor Melescanu: In ce priveste sanctionarea abuzurilor verbale sau de alta natura, respectarea integritatii si demnitatii mamei, aici cred ca trebuie sa elaboram o legislatie foarte clara si eficienta.

CITESTE MAI DEPARTE :
Teodor Meleșcanu
23 Octombrie 2014
Accesări: 1096

william branza

William Brînză: Trebuie sa ajungem la niste concluzii. Trebuie in sfarsit sa facem o reforma din temelii a sistemului de sanatate.

CITESTE MAI DEPARTE :
William Brînză
23 Octombrie 2014
Accesări: 2422

gheorghe funarGheorghe Funar: Am ambitia sa aplic in Romania ceea ce am vazut in Corea de Sud, cum ar fi pacientul are dreptul sa aiba langa el un numar mic de persoane apropiate, vreo 10-15, carora spitalul sa le asigure masa si casa, ca sa stea langa pacient sa-l ajute psihic sa depaseasca momentul.

CITESTE MAI DEPARTE :
Gheorghe Funar
23 Octombrie 2014
Accesări: 1463

constantin rotaru

Constantin Rotaru: Imi plac mamicile, le iubesc! Ele sunt cele mai frumoase si mai responsabile femei din lume. Pe umerii lor sta viitorul natiunii romane. In acelasi timp, sunt constient de toate greutatile pe care le intampina si de fenomenele care le afecteaza viata atat lor cat si copiilor lor.

CITESTE MAI DEPARTE :
Constantin Rotaru
23 Octombrie 2014
Accesări: 1242

mirel mircea amaritei

Mirel Mircea Amariţei: Medicii si personalul ce intra in contact direct cu pacientii ar trebui sa invete mai intai ca pentru a da randamentul dorit in activitatea sa, trebuie sa adopte o alta atitudine, de respect a pacientului.

CITESTE MAI DEPARTE :
Mirel Mircea Amariţei
23 Octombrie 2014
Accesări: 1309

corneliu vadim tudor

Corneliu Vadim Tudor: Domnisoara, am primit emailul dumneavoastra. Trebuie sa intelegi, va rog, ca sunt un om care munceste 22 de ore pe zi, va rog sa intelegeti sa nu ma mai deranjati la telefon! V-am primit emailul si nu am timp domnisoara de asa ceva, am condeiul in mana, de dimineata pana seara.

CITESTE MAI DEPARTE :
Corneliu Vadim Tudor
23 Octombrie 2014
Accesări: 1209

calin popescu tariceanu

Lion Mentor Association: Daca la telefon nu a raspuns si nici la email, si avand numarul de mobil al domnului Tariceanu,  i-am dat un SMS, pentru a ma asigura ca a primit emailul nostru. Spre surprinderea mea, am si primit raspunsul dansului:

Calin Popescu-Tariceanu: Buna seara, probabil ca mi-ati trimis mailul la o adresa pe care n-o mai folosesc. 

CITESTE MAI DEPARTE :
Călin Popescu-Tăriceanu
23 Octombrie 2014
Accesări: 1740

victor ponta

Lion Mentor Association: Dupa primul raspuns primit, din partea domnului Calin Popescu-Tariceanu prin SMS, declarand ca aceasta responsabilitate ii revine Guvernului, ne asteptam ca domnul Victor Ponta, prin pozitia sa actuala, de sef al Guvernului Romaniei, sa fie cel mai in masura sa dezbata problema.

CITESTE MAI DEPARTE :
Victor Ponta
23 Octombrie 2014
Accesări: 1025

kelemen hunor

Lion Mentor Association: Domnul Kelemen Hunor este unul dintre cei trei candidati la presedintie cu care nu am reusit sa luam legatura direct, izbindu-ne de purtatorul de cuvant Dna. Magdi Marko, care daca in prima saptamana parea foarte cooperanta si incantata de interviu, in ultima saptamana nu a mai raspuns la telefon.

CITESTE MAI DEPARTE :
Kelemen Hunor
23 Octombrie 2014
Accesări: 1024

szilagyi zsolt

Lion Mentor Association: Cu domnul Szilagyi Zsolt nu am reusit sa luam legatura direct. Am tot stat de vorba, la telefon, cu domnului Mihaly Katona, de la departamentul dansului de comunicare, in ultima saptamana chiar zilnic, promitandu-ne ca ne va raspunde, dar pana la aceasta ora, nu am primit raspunsurile dansului.

CITESTE MAI DEPARTE :
Szilagyi Zsolt

comanda dvd