liber la educatie

Miss Alăptare România 2015

A doua ediție a concursului foto "MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2015" s-a încheiat sâmbătă, 1 august la ora 23:59. Acest concurs a fost creat pentru a promova alăptarea în România şi pentru a sărbători Săptămâna Mondială a Alăptării. A sosit momentul să anunțăm pozele câștigătoare ale celor 3 categorii ale concursului.


Înainte însă, am dori să felicităm încă o dată toate participantele, peste 100 de poze au fost înscrise în concursul nostru! Felicitări mămicilor care nu s-au lăsat descurajate de like-urile şi numărul de voturi ale celorlalte concurente şi au aplicat chiar şi în ultimile minute ale concursului! Noi, asociația Lion Mentor Association, credem cu tărie că văzând în jurul nostru tot mai multe mame alăptând, se va schimba și concepția generală a societății, fie că este vorba de rude, vecini, prieteni, necunoscuții din parcuri, restaurante sau de pe stradă. Indiferent de calitatea medicilor, este de datoria noastră să contribuim la creșterea ratei alăptării în România, de la 12.6% la 95% așa cum recomandă OMS. Și dacă societatea acceptă alăptarea ca fiind un gest cât se poate de firesc şi deloc sexual, ostentativ sau obscen, atunci mama care își alăptează copilul ori de câte ori îi este foame, indiferent de loc, acasă sau în public, va fi protejată, și/sau chiar venerată!


Când am anunțat concursul, am crezut că experiența îşi va spune cuvântul şi că anul acesta juriul va fi mult mai rapid în desemnarea câștigătoarele. Însă nu a fost așa! Numărul mare de fotografii ale mămicilor, care de pe o parte, arată frumusețea alăptării, feminității și maternității şi o dragoste necondiționată între mamă şi copil, şi care pe de altă parte, nu sunt altceva decât o adevărată declarație de dragoste pentru corpul mamei, au dat de furcă juriului chiar şi la această ediție. Mulțumim membrilor juriului pentru dedicare şi implicare: Eugenia Dobrescu, Ilinca Tranulis, Mihaela Niță, Roxana Duduș şi Simona Petroaie.


Aşadar, pozele câştigătoare sunt:
l. “Miss Alăptare România 2015”, cea mai inspirațională poză este "Love on the top of the world"


2. “Îndrăznesc să Alăptez!” , cea mai îndrăzneață poză este "Bucuria vieții"


3. “Premiul de Popularitate”, poza cu cele mai multe voturi: Colajul din patru poze cu 555 voturi.


Felicitări dragi mămici pentru curaj şi am dori să mulțumim încă o dată partenerilor noştri pentru susținere: Poartă-mă, Motherlove România, Laboratoarele Remedia, AnionCare, Luthelo, La Leche League România şi Banca de Lapte Matern.


Vă aşteptăm la cea de a treia ediție a concursului, aşa cum v-am obişnuit deja, în Săptămâna Mondială a Alăptării 2016.


Comunicat de presă:


Într-o Românie în care numai 12.6% dintre bebeluși beneficiază, în primele 6 luni de viață, de primul lor drept – alimentația exclusivă cu lapte matern – mamele învață din nou să-şi hrănească sugarii la sân, aşa cum recomandă UNICEF şi Organizația Mondială a Sănătății. Revoluția româncelor care îndrăznesc să-şi alăpteze copiii a iscat controverse şi a generat dezbateri încinse.


MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2015 un concurs foto Lion Mentor Association, este singurul concurs foto românesc despre alăptare, menit să încurajeze tinerele mame să-şi hrănească copilașii cu lapte matern, și totodată să sărbătorească feminitatea și maternitatea. Studiile recente arată că nou-născuţii alăptați exclusiv, cel puțin în prima jumătate de an de viață, prezintă riscuri mai scăzute să sufere de alergii, disfuncții digestive, diabet, boli cardiace sau cancer.


Unul din obiectivele asociației Lion Mentor Association este îmbunătățirea și promovarea unui gest atât de natural, firesc, precum alăptarea. Ne bucurăm să vedem, de la an la an, tot mai multe mame publicând fotografii care pot fi considerate, de către unii, intime, de către alții banale, iar de către fotografi de renume, adevărate opera de artă. Aceste fotografii descriu simplitatea și naturalețea femeii, precum și predarea lor totală în fața iubirii necondiționate pentru copilașii lor.


Cu aceste imagini, care sărbătoresc corpul feminin după sarcină precum și magia alăptării, Lion Mentor Association speră să redea încrederea mamelor în corpul lor de zeițe.


MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2015

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Alăptării, Lion Mentor Association organizează cea de a doua ediție a concursului foto "MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2015" începând cu data de 17 iulie 2015,  ora 12:00 până pe data de 1 august la orele 23:59. Pozele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 3 august pe site-ul și pagina Facebook a asociației.

Concursul foto MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2015 are ca scop promovarea alăptării. OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă o rată a alăptării de cel putin 95% pe țară! România, din păcate, este foarte departe de atinge aceste norme firești, avănd o rată a alăptării exclusive a bebelușilor pănă la 6 luni de numai 12.6%, ca să nu mai menționăm rata bebelușilor alăptați exclusiv la externarea din maternitate, care ar fi undeva la 5%. Da, trăim, din păcate, într-o lume comercială, care nu a facut altceva decât să normalizeze artificialul! Dar normalizând artificialul, nu am făcut nimic altceva decât să ne îndepărtăm de noi însine, permițând astfel fricii să pună stăpânire pe noi. Gesturi firești, precum nașterea naturală și alăptarea, au devenit mofturi! Ne dorim ca prin acest concurs să readucem firescul în inimile românilor! Cu cât vedem mai multe mămici alăptând, cu atât normalizăm firescul și ne reapropiem de noi înșine!

 CATEGORII:

1. Miss Alăptare România 2014 - Cea mai inspirațională poză

2. Îndrăznesc să alăptez! - Cea mai îndrăzneață poză

3. Premiu de Popularitate - Cel mai mare numar de "VOTE"

JURIUL:

Eugenia Dobrescu, Nutriționist și fondatoare a Mamagazin.ro & Diversificare.ro

Ilinca Tranulis, Medic pediatru și consultant în lactație certificat internațional

Mihaela Niță, Medic pediatru și consultant în lactație certificat internațional

Roxana Duduș, Consultantă în alăptare la La Leche League București

Simona Petroaie, Educator prenatal HypnoBirthing acreditat internațional

PREMII:

Poartă-Mă oferă sling-ul cu inele Tara pentru cea mai inspirațională poză. Slingurile Tara sunt cele mai moi si placute la atingere slinguri din colectia Poarta-ma! Se muleaza perfect pe bebelusi nou-nascuti si nu necesita imblanzire. Ofera o sustinere excelenta la orice greutate si desi un pic mai grosute decat alte modele, sunt tesute ceva mai rar, deci sunt mai racoroase. Slingurile Tara sunt absolut minunate pentru copii ceva mai mari pe timpul verii.

 

Motherlove România oferă o pernă de alăptare pentru cea mai îndrăzneață poză. Perna de pluș Theraline în formă de semilună este moale și foarte practică. Datorită umpluturii sale cu microperle, aceasta poate fi folosită pentru orice parte a corpului tău, în orice poziție. Materialul exterior este din pluș micro, iar în partea de jos din material stretch. Perna poate fi folosită atunci când se alăptează, atunci când aveți probleme cu gâtul sau spatele sau când citiți. Lungime: 140 cm.

 

Luthelo oferă un voucher în valoare de 70Roni pentru cea mai populară poză. Luthelo este un producător românesc de săpunuri și cosmetice handmade care lucrează numai cu ingrediente naturale și susține informarea corectă a femeilor despre alăptare.

 


AnionCare
oferă pentru cele trei categorii: pachete cu absorbantul Lady Anion, necesar pentru o perioadă de trei luni, și două teste pentru identificarea nivelului de pH vaginal, care vă ajută să recunoașteți din timp eventualele riscuri de inflamații sau infecții. Lady Anion este singurul produs premium garantat şi testat de pe piaţă, care are în compoziţie 8 straturi protectoare, sterile, din materii prime de top, nereciclate, non-toxice, biodegradabile precum hârtie pură sterilizată sau bandă de bumbac organic. Absorbantul Lady Anion ajuta la prevenirea iritaţiilor şi infecţiilor, la prevenirea apariției şi dezvoltării bacteriilor, la reglarea pH-ului vaginal, la eliminarea mirosurilor si la asigurarea confortului şi protecţiei maxime în perioada menstruaţiei.

Lion Mentor Association oferă pentru cele trei categorii cele două documentare din seria "Îndrăznesc pentru copilul meu!" și anume: Îndrăznesc să nasc așa cum vreau! și PAȘI spre CONȘTIENTIZARE, primele documentare românești despre naștere și alăptare.

dvd nasterecopertapasispreconstientizarePARTICIPANTELE 2015:

 

 

Informarea corectă este crucială!

@2015 Lion Mentor Association

Share

comanda dvd