liber la educatie

 

caravana indraznesc

 

În 2014, Caravana “Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" în pelerinaj prin România în căutarea firescului pierdut la naștere, a atins 18 orașe.


"Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!" o producție Irina Thiery, de la Lion Mentor Association, este un documentar despre naşterea în sistemul medical românesc, despre procedurile standard din spitale, despre emoțiile plăcute sau neplăcute pe care le trăiesc femeile în procesul nașterii în unele spitale românești.


Care sunt drepturile mamei și ale copilului la naștere? Care sunt riscurile și avantajele nașterii naturale și ale cezarienei? Cine hotărăște data nașterii - medicul, mama sau copilul? 
De ce peste jumătate dintre copiii din România se nasc prin operaţie?
 Se poate naște cu demnitate, cu calm și fără groază?

Publicat la data de : 18 August 2014

indraznesc harta

 "Pe mine una filmul m-a infuriat. M-a infuriat atat de tare incat a trebuit sa il opresc de cateva ori ca sa ma calmez. Am facut greseala sa il vad singura si nu am avut cui sa spun ce se intampla cu mine. Cam ca atunci cand am nascut. Prima oara. Singura. M-am infuriat pentru ca realizatorii au reușit sa faca un lucru extraordinar: au castigat increderea doctorilor cu care au stat de vorba, incat acestia au vorbit in fata camerei ca si cum s-ar fi aflat in cabinet, fata in fata cu pacientii lor. Pentru femeile care nu au trecut inca printr-o nastere, recomand documentarul fie si numai pentru această concluzie. Un doctor speriat, agresiv, dominant este calea sigura catre o nastere (cel mai probabil prin cezariana) traumatizanta si foarte departe de ceea ce isi doreste pacienta" Totul despre Mame.

In luna mai, Lion Mentor Association a pornit campania “Indraznesc pentru copilul meu!”. Aceasta a luat forma caravanei “Indraznesc sa nasc asa cum vreau!” cu proiectia documentarului cu acelasi nume si proiectia nationala a documentarului “Indraznesc sa alaptez!” cu ocazia sarbatoririi Saptamanii Mondiale a Alaptarii.

comanda dvd