liber la educatie

11. De vorbă cu Gáspár György despre naștere

9 Aprilie 2017
Postat de: Irina THIERY
Accesări: 1.284

În episodul 11 al serialului educațional despre psihologia nașterii "De vorbă cu Gáspár György despre naștere" vorbim despre influența experienței nașterii asupra dinamicii cuplului.

Fiecare cuplu/familie are propriiile sale modele de relaționare, care formează practic dinamica familiei lor. Această dinamică poate fi influențată fie de sentimentele/personalitatea fiecăruia, de mediul cultural, de apariția copiilor, dar și de felul în care fiecare se raportează la trăirile, emoțiile și nevoile reale ale celuilalt în momente dificile, în momente cheie precum nașterea.

“Noi știm că o relație de cuplu bazată pe încredere, este construită de fapt pe multe experiențe dificile depășite împreună. Și o mămică care este susținută de partenerul ei de viață în timpul nașterii și după, care este acolo, care o ține de mână, care-i transmite că totul va fi bine, care-i conferă foarte multă siguranță, este o mămică care-și crește cantitatea de respect față de partenerul ei! …” 

În episodul următor vom vorbi despre impactul sfaturilor bine intenționate, de cele mai multe ori, din partea celor dragi asupra gravidei/proaspetei mămici.

Toate episoadele serialului "De vorbă cu Gáspár György despre naștere" sunt centralizate aici.

 

 

Informare corectă este crucială!

Lion Mentor Association

comanda dvd