liber la educatie

De vorbă cu Gáspár György despre cum ar trebui să se comporte cadrele medicale cu gravida

28 Martie 2017
Accesări: 2.578

Comunicarea rezolvă, de cele mai multe ori, orice conflict. Comunicarea medic-pacient este un process foarte important pentru sănătatea și mentalul pacientului, și este cu atât mai important cu cât este vorba de comunicarea ginecolog-viitoarea mamică. Prezența cadrelor medicale la modul cel mai conștient în timpul consultațiilor cu gravidele, empatia lor, tonul cald, răbdarea de a răspunde întrebărilor gravidei, ar avea efecte pozitive asupra psihicului gravidei și ar reduce frica de a naște în sistemul sanitar românesc, fie el de stat sau privat. Ceea ce ar conduce la creșterea natalității și la un act al nașterii mai normal/firesc și mai puțin traumatizant în România.

Ascultați-l pe Gáspár vorbind despre importanța relaționării medic-pacient în episodul 6 al serialului "De vorbă cu Gáspár György despre naștere" 

“Adesea ne plângem că în România cadrele medicale nu au timp. Însă dacă am folosi timpul într-o manieră conștientă și în maniera în care da, stau 10 minute cu viitoare mămică, însă în acele 10 min sunt acolo, în acele 10 min nu mă gândesc la câți oameni așteaptă afară, nu mă gândesc la ce voi face după-amiază, nu mă gândesc la ce am făcut dimineață, ci îi acord toată atenția mea, dacă în acele 10 min sunt mindful, dau dovadă de o prezență conștientă, atunci reușesc să rezolv foarte multe dintre dificultățile cu care mămica a venit, ea se liniștește, nivelul de anxientate scade, încrederea ei în mine, ca specialist, crește, și astfel, relația medic-pacient va fi una mult mai bună! Este adevărat că este ușor să rămâi în vechile tipare comportamentale, însă putem să îndreptăm lucrurile, dacă ne permitem și dacă dăm dovadă de suficient de mult curaj.”

Pe măsură ce sunt publicate, episoadele cu Gáspár sunt centralizate aici.

Informarea corectă este crucială

Lion Mentor Association

comanda dvd