liber la educatie

Miss Alăptare România, 2016

26 Iulie 2016
Accesări: 23.276

26 Iulie 2016

miss alaptare 2016    

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Alăptării, Lion Mentor Association organizează cea de-a treia ediție a concursului foto "MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2016" începând cu data de 27 iulie 2016,  ora 12:00 până pe data de 5 august la orele 23:59. Pozele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 7 august pe site-ul și pagina Facebook a asociației.

 

Concursul foto MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2016 are ca scop promovarea alăptării în România. Într-o Românie în care rata sugarilor alăptați în primele 2 ore de la naștere este de doar 15%, sau în care 43% dintre bebeluși sunt separați de mamele lor imediat după naștere și hrăniți exclusiv sau parțial cu lapte praf, iar rata bebelușilor alăptați exclusiv la vârsta de 6 luni este de doar 3,4%, tot mai multe mame învață să-și hrănească sugarii la sân, aşa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății. Revoluţia româncelor care îndrăznesc să-şi alăpteze copiii a iscat controverse şi a generat dezbateri încinse.

Juriul este format din 5 persoane, consultante în alăptare şi specialiști în nutriția bebelusului:


1. Roxana Duduș, Consultant în alăptare La Leche League

2. Eugenia Dobrescu, Consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC și nutriționist

3. Mihaela Drilea, Consultant în alăptare acreditat internațional IBCLC

4. Simona Pietroaie, Educator prenatal HypnoBirthing acreditat internațional

5. Alexandra Aron, Consultant în alăptare

Mulțumim partenerilor noștri pentru minunatele premii oferite la concursul foto Miss Alăptare România:

poarta ma    

Poartă-mă oferă sling-ul reglabil Io, cu inele. Umăr plisat. Țesătură dublu diagonală.100% bumbac pieptănat. Vopsit fără substanțe toxice și fără colorațti AZO.Toate slingurile din bumbac Poartă-ma! sunt conforme cu standardul european EN-13209.

motherlove    

Motherlove România oferă o pernă de alăptare, un balsam mamelon și o cremă protectoare pentru bebeluși.

luthelo    

Luthelo oferă trei vouchere de 50% pentru o comandă de până la 150 lei. Luthelo este un producător românesc de săpunuri și cosmetice handmade care lucrează numai cu ingrediente naturale și susține informarea corectă a femeilor despre alăptare.

green sugar    

Green Sugar, cel mai dulce brand al Laboratoarelor Remedia, este deja un produs de notorietate în comunitățile celor interesați de un stil de viață sănătos și de o alimentație echilibrată, dar și în comunitatea mămicilor preocupate de alimentația sănătoasă a micuților lor. Totodată, Laboratoarele Remedia oferă și un pachet surpriză celor trei câștigătoare.

alo mama    

Alo Mama oferă două coliere de alăptare.

mamagazin    

Mamagazin oferă o carte de Diversificare, a Eugeniei Dobrescu, și o bavețică Fresk (100% bumbac organic.

lion mentor    

Lion Mentor Association oferă pentru cele trei categorii cele trei documentare din seria "Îndrăznesc pentru copilul meu!", primele documentare românești despre naștere, alăptare și diversificare.

oeko    

Casa Zamfirei oferă un wrap elastic confecţionat din bumbac 100% – tricot interlock, certificat Oeko Tex 100 (interlock-ul este un tricot fin realizat din bumbac de cea mai bună calitate, categoria Combed Cotton – bumbac pieptănat. Datorită felului special în care este tricotat wrap-ul elastic Casa Zamfirei, partea din faţă a acestui material textil este identică cu cea din spate.

alexandra chioveanu    

O ședință foto cu bebe la sân, din partea fotografului de maternity/newborn Alexandra Chioveanu


7 August 2016

Cea de-a treia ediție a concursului Miss Alăptare România 2016 s-a încheiat vineri, 5 august la ora 23:59. Acest concurs a fost creat pentru a promova alăptarea în România și pentru a sărbători Săptămâna Mondială a Alăptării. Cu mândrie observăm că munca noastră și a partenerilor noștri în domeniu, precum consultanții în alăptare IBCLC, La Leche League, moașele licențiate și nu numai, nu este în zadar, și reușim, cu perseverență și răbdare, să schimbăm paradigme și mentalităti. Dacă la primele două ediții, au fost înscrise între 111 si 150 de poze, anul acesta, ne-am bucurat de 373 de poze care celebrează frumusețea maternității, feminitatea, dar și firescul îndrăzneț.

Înainte de a anunța pozele câștigătoare ale celor 3 categorii ale concursului, dorim să felicităm toate mămicile care nu s-au lăsat descurajate de numărul foarte mare de voturi înregistrate la unele fotografii (număr care anul acesta este de ordinul miilor) și au participat totuși la acest concurs. Toate mămicile participante au înțeles că Miss Alăptare România nu este un concurs între mame, nu este un concurs de miss obișnuit, au înțeles că participând la acest concurs promovează FIRESCUL! Trăim într-o lume în care s-a normalizat banalul, în care ne-am îndepărtat de esența noastră, de feminitatea noastră, de ceea ce ne definește pe noi mămicile. Trăim într-o lume agresivă, în care naturalul este considerat obscen, în care mama care-și alăptează copilul oricând și oriunde este considerată îndrăzneață și fițoasă! Trăim într-o lume în care mama care își alăptează copilul atunci când acestuia îi este foame, acolo unde îi este foame este blamată și dată afară din localurile publice! Credem cu tărie că cu cât vedem mai multe mămici alăptând oriunde se află și oricând, cu atât România are șansa să intre pe harta cerințelor OMS (rata alăptării în România să fie de cel puțin 90%) despre asta este vorba în concursul MISS ALĂPTARE ROMÂNIA, este un îndemn la unire, unde toate mamele se unesc, nu pentru a concura una împotriva celeilalte, ci una lângă alta, cât mai multe mămici se strâng la un loc, aici în acest concurs pentru a normaliza firescul! Pentru că alăptarea este un gest cât se poate de normal și de firesc!

Toate cele 373 de fotografii înscrise în concurs sunt absolut superbe, încurajatoare, inspiraționale, sunt poze care arată clar că alăptarea nu este doar cea mai bună hrană pentru copilașii noștri, nu este doar primul lor drept fundamental, nu este doar singurul vaccin natural și firesc pe care ar trebui copilul să-l primească, laptele matern oferind copilului cel mai complex supliment imunologic. Aceste poze arată că alăptarea nu este deloc un gest obscen, ci din contră, alăptarea este dragoste, alinare, relaxare, practic este pură fericire și iubire.

Juriul, format din Alexandra Aron, Eugenia Dobrescu, Mihaela Drilea, Roxana Duduș și Simona Petroaie, a desemnat astăzi, 7 august, 2016 câștigătoarele celor două categorii:

Cea mai inspirațională poză "Mami, bebe și susținătorul tati":Cea mai îndrăzneață poză "Tandem breastfeeding":Iar publicul, cu 4131 voturi a desemnat cea mai populară poză "Iubire pură":Dar mai există o poză, la numai 11 voturi diferență față de cea câștigătoare, "Alăptez oriunde", pe care considerăm că merită să o felicităm,iar Lion Mentor Association îî oferă acesteia Trilogia "Îndrăznesc pentru Copilul Meu", primele trei documentare românești despre naștere, alăptare și diversificare.Am dori să mulțumim încă o dată membrilor juriului pentru că au ales să-și sacrifice weekend-ul vizionând și analizând toate cele 373 de poze înscrise și am dori, totodată, să le îmbrățișăm ideea de a le cere câștigătoarelor să descrie, în câteva rânduri, povestea lor din cadrul concursului, cum ar fi: ce le-a îndemnat să participe, cum și-au ales poza, ce reacții au stârnit, cum au reacționat mesajelor negative și care este sentimentul lor la finalul concursului. Aceste povești vor fi preluate și pe blogurile membrilor juriului cu intenția de a promova alăptarea.

În incheiere, am dori să mulțumim partenerilor noștri care au oferit toate aceste minunate premii: Poarta-ma, Motherlove România, Luthelo, care ne-au fost alături încă de la prima ediție, Laboratoarele Remedia, care de doi ani ne susține necondiționat, și de anul acesta Alo Mama, Mamagazin, Casa Zamfirei și fotograful Alexandra Chioveanu.

 

Vă mulțumim și vă așteptăm la ediția următoare din august 2017.

Informarea corectă este crucială!

Lion Mentor Association

 

PARTICIPANTELE 2016:

 • missalaptare2016_01
 • missalaptare2016_02
 • missalaptare2016_03

 • missalaptare2016_04
 • missalaptare2016_05
 • missalaptare2016_06

 • missalaptare2016_07
 • missalaptare2016_08
 • missalaptare2016_09

 • missalaptare2016_10
 • missalaptare2016_11
 • missalaptare2016_12

 • missalaptare2016_13
 • missalaptare2016_14
 • missalaptare2016_15

 • missalaptare2016_16
 • missalaptare2016_17

comanda dvd