liber la educatie

În acest meniu găsiți articole despre: 

Alăptare 

Banca de lapte matern

laptele praf (laptele formula)

studiu Lancet și beneficiile alăptării

- laptele matern omoară celulele canceroase

Alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni

- înțărcare 

- mitul nu am lapte :

- mitul "Nu mai am Lapte"

- Colostru

Relactare

alăptarea în sarcină

ora magică

piele pe pielepatologiile sânului,și poziții în alăptare în documentarul "îndrăznesc să alăptez PAȘI spre CONȘTIENTIZARE"

lactoferină

- avem nevoie de consultanți în alăptare în spitale!

alăptatul în public 

- alăptarea, între obscen și exibiționism

- "Violare cu lapte praf"

- alăptarea, intre instinct și lege

- "Codul Internațional de Marketing al Substituenților de lapte matern

consultant IBCLC

consultant Lamaze

moașe licențiate

Interviuri:

- Cu dna. Ecaterina Stativa, coordonator național al obiectivului privind promovarea alăptării de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului,  Poziția autorităților cu privire la alăptare

Mai multe detalii despre alăptare, laptele matern și laptele praf puteți afla comandând și vizionând primul documentar românesc despre alăptare și substituenții de lapte matern Îndrăznesc să alăptez "Pași spre Conștientizare".

- redirecționează 2% din impozitul pe venit

- direcționează 20% din impozitul pe profit

Informarea corectă este crucială!

Lion Mentor AssociationDin magia laptelui matern: Laptele matern omoară celulele canceroase

13 Aprilie 2017
Postat de: Irina THIERY

Este notoriu faptul că laptele matern este cel mai bun pentru copilul tău și că beneficiile alăptării se extind mult dincolo de nutriția de bază, de toate vitaminele, nutrientii și probioticele de care copilul are nevoie în primele șase luni de viață. Este notoriu faptul că laptele matern conține substanțe de combatere a bolilor, infecțiilor și alergiilor. Este notoriu și faptul că alăptarea este iubire. Este notoriu până și faptul că nicio formulă de lapte praf nu se asemeană câtuși de puțin cu laptele matern. Este realitatea tristă faptul că procentul copiilor alăptați exclusiv la vârsta de 6 luni este de doar 3,4% și conform unui studiu recent, cazurile înregistrate de cancer infantil au crescut, ajungând la o creștere de 13% la nivel mondial. Dar ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că laptele matern omoară celulele canceroase! 

CITESTE MAI DEPARTE :
Din magia laptelui matern: Laptele matern omoară celulele canceroase

Laptele matern are un efect protector asupra greutății copiilor

18 Martie 2017
Postat de: Lion Mentor Association

Cercetătorii spanioli au descoperit că bebelușii femeilor obeze hrăniți prin alăptare au un indice de masă corporală mai mic decât cel al sugarilor care primesc o alimentație artificială, dar, totodată, stabil în comparație cu cel al copiilor născuți de femei cu greutate normală care au fost, și ei, alăptați.

CITESTE MAI DEPARTE :
Laptele matern are un efect protector asupra greutății copiilor

Miss Alăptare România, 2016

26 Iulie 2016
Postat de: Irina THIERY

26 Iulie 2016

miss alaptare 2016    

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Alăptării, Lion Mentor Association organizează cea de-a treia ediție a concursului foto "MISS ALĂPTARE ROMÂNIA 2016" începând cu data de 27 iulie 2016,  ora 12:00 până pe data de 5 august la orele 23:59. Pozele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 7 august pe site-ul și pagina Facebook a asociației.

 
CITESTE MAI DEPARTE :
Miss Alăptare România, 2016

Avem nevoie de consultanți în alăptare în toate spitalele din România!

24 Iunie 2016
Postat de: Irina THIERY

De ce avem nevoie de consultanți în alăptare în spitalele din România?

Acest articol se adresează viitorilor părinți sau părinților de sugari, conducerii Direcției de Sănătate Publică, cât și tuturor celor care conștientizează necesitatea oferirii unui start sănătos generațiilor viitoare. Da, avem nevoie de consultanți în alăptare în spitalele din România!

Directorii DSP pe județe ar trebui să anticipeze conținutul acestui articol, dar este bine să-i reamintim și noului Ministru al Sănătății diferența colosală pe care ar face-o alăptarea în sistemul nostru de sănătate.

Alăptarea este dreptul fundamental al copilului și totodată o opțiune pentru mamă. Și este foarte important să fie respectată, pentru că mama, dacă este corect informată, este cea care decide. Totodată, alăptarea este cel mai bun și firesc vaccin! Dar care, din păcate, nu este încurajată deloc în spitalele din România pentru că nu reprezintă nici un fel de business, nici pentru industria farma și nici pentru industria alimentară.

CITESTE MAI DEPARTE :
Avem nevoie de consultanți în alăptare în toate spitalele din România!

Poziția autorităților cu privire la alăptarea exclusivă în maternități

20 Aprilie 2016
Postat de: Lion Mentor Association

Urmare a situației triste, dar și grave, din spitalele românești în ceea ce privește încălcarea drepturilor omului și încercarea de a manipula și de a influența sub diverse forme persoanele mai puțin informate, am încercat să facem lumină prin contactarea unui reprezentant al Institutului pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (I.O.M.C.). Astfel am ajuns la Dna. Ecaterina Stativa, coordonator național al obiectivului privind promovarea alăptării, care a avut amabilitatea și bunăvoința de a ne răspunde la câteva întrebări edificatoare. 

CITESTE MAI DEPARTE :
Poziția autorităților cu privire la alăptarea exclusivă în maternități

Redirecționează 2% către Lion Mentor Association

13 Februarie 2016
Postat de: Lion Mentor Association

Informarea învinge frica! Fii un părinte informat și nu permite nimănui să-ți fure experiența nașterii, a contactului imediat cu nou-născutul tău și a alăptării lui. Contribuie la informarea cât mai multor persoane în legătură cu drepturile pe care le au încă din momentul nașterii.

Oricât de mic sau de mare va fi impozitul tău pe salariu anul acesta, un procent de 2% din el poate însemna foarte mult pentru fericirea și împlinirea familiei tale! Redirecționarea celor 2% către Lion Mentor Association este un gest care nu te costă nimic, pe baza codului fiscal, sunt bani pe care ni-i dai nouă, nu Statului. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către Lion Mentor Association! Acești bani contribuie la readucerea firescului, precum procesul fiziologic al nașterii și alăptarea pe făgașul normalității în societatea românească.

CITESTE MAI DEPARTE :
Redirecționează 2% către Lion Mentor Association

Alăptarea ar putea salva anual peste 800,000 copii

29 Ianuarie 2016
Postat de: Irina THIERY

Realitatea din ziua de azi arată că alăptarea este o chestiune de alegere individuală, cel puțin pentru mamele independente (fie material, profesional sau familial). Dar este, de asemenea, și o problemă de sănătate publică. Un nou studiu international Lancet despre beneficiile alăptării, după o analiză aprofundată a datelor strănse din 164 de țări, a concluzionat că pe scară mondială alăptarea poate evita, în fiecare an, moartea a 823,000 de copii sub vârsta de cinci ani, și în același timp poate preveni multe patologii infantile. În răndul mamelor, alăptarea ar reduce numărul anual de decese de cancer de sân cu 20,000.

CITESTE MAI DEPARTE :
Alăptarea ar putea salva anual peste 800,000 copii

Contactul Piele pe Piele și Ora Magică

22 Ianuarie 2016
Postat de: Irina THIERY

Puterea primelor impresii este bine cunoscută. Cele mai semnificative sunt, evident, primele experiențe ale nou-născutului care tocmai ce a ieșit din pântecele mamei. Prima noastră impresie asupra vieții în afara uterului, recepția de bun-venit pe care o primim imediat după naștere, ne poate colora percepțiile asupra vieții ca fiind grea sau ușoară, ostilă sau sigură, dureroasă sau reconfortantă, înfricoșătoare sau liniștită, rece și solitară sau caldă și primitoare. Evenimentele imediat ulterioare nașterii, în prima oră, cunoscută și sub denumirea de ora magică – the golden hour-,  au potențialul de a-ți seta scena vieții, procesele de gândire subconștientă și nu în ultimul rând, comportamente care persistă pe durata întregii tale vieți.

ora magica

Alăptarea este mai mult decât dreptul fundamental al copilului, este mai mult decât SURSA de hrană a sugarului. Alăptarea este o artă, este iubirea necondiționată, este relaxare, este contopirea, învăluirea unuia în prezența celuilalt. Alăptarea este satisfacție, sentimentul acela, tot mai rar în zilele noastre, de suficiență, dar care pentru nou-născut reprezintă puntea pentru a atinge acel tot, pentru care toată lumea tânjește, pentru că tu, mama lui, reprezinți TOT ceea ce el are nevoie! Pentru tine, ca proaspătă mămică, alăptarea este acel sentiment de împlinire, pentru că realizezi că indiferent de cum ai născut, natural, vaginal sau prin cezariană, indiferent de dimensiunea sânilor, indiferent de greutatea ta, indiferent de jobul tău, indiferent de ce zice soacra ta sau vecina ta, ești perfect capabilă să-ți hrănești la orice oră, oriunde și ori de câte ori bebelușului tău adorabil îi este foame!

CITESTE MAI DEPARTE :
Contactul Piele pe Piele și Ora Magică

comanda dvd