liber la educatie

Cine este Lion Mentor Association

Accesări: 12.434

Despre Lion Mentor Association


Lion Mentor Association este o organizație neguvernamentală care militează, prin documentarele proprii, dezbateri publice și blogging, pentru respectarea drepturilor omului - la  libertate, la exprimare, la informare corectă, la opțiune, la educație și la demnitate. Lion Mentor Association militează pentru informare corectă, echilibrată și independentă, din surse fără conflicte de interes. Pentru moment, misiunea noastră este să schimbăm paradigma nașterii în Romania, încadrând România pe harta cerințelor OMS în ceea ce privește nașterea naturală și alăptarea, două procese fiziologice de care ne-am îndepărtat foarte mult!

Lion Mentor Association a fost fondată în 2013 la București și în mai puțin de un an a devenit o organizație națională. Suntem 3 mămici care trăind pe propria piele hibele sistemului ruginit, credem cu tărie că mare parte din schimbare (în orice domeniu) vine în primul rând de la fiecare dintre noi. De aceea ne dorim să informăm! O persoană informată este o persoană liberă! Prezentăm realitatea pe care noi am perceput-o și pe care noi considerăm că suntem responsaibili să o schimbăm. Credem că dacă știm care sunt hibele sistemului le putem combate mai usor.

Nu pretindem că deținem adevărul absolut! Nu credem că tot ceea ce se întâmplă în lumea reală este exact așa cum descriem noi în aceste documentare. Noi prezentăm o fațetă, sau mai multe, ale unei realități. Am încercat să arătăm ceea ce noi am observat în viața noastră de simpli cetățeni și apoi de mame.

Lipsa de informare a majorității românilor stă la baza manipulării ei de către autorități, de către instituțiile statului, care, în nenumarate cazuri, a dat dovadă de lipsă de interes în ceea ce privește problemele românului și lipsit de respect față de cetațeanul de rând!


Schimbarea, acolo unde sistemul e greșit, nu o să se întâmple peste noapte. Schimbarea mentalității, de a-l respecta pe cel de lângă tine, de a te educa în spiritul comunității, de a te informa asupra drepturilor tale fundamentale în viața de zi cu zi, poate dura și generații întregi. Dar cu cât începem mai repede aceasta schimbare, cu atât vom asigura mai repede un viitor mai sănătos și mai demn!

 

Misiunea Lion Mentor Association

Misiunea asociației Lion Mentor este ridicarea nivelului de conștientizare și informare al românilor cu privire la drepturile, libertățile dar și obligațiile pe care le au.

 

Viziunea Lion Mentor Association

Noi credem în comunitate și în valoarea minții și a vieții active!
 
Vom crea diverse oportunități de învățare a drepturilor omului și vom informa cetățenii, de la nou-născuți la 99 de ani , pentru a construi o comunitate românească mai informată, mai puternică, mai demnă!

 

Obiectivele asociației Lion Mentor Association în primul cincinal

  • până în 2017, aprobarea legii implementării Codului Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern!  Obiectiv atins!
  • până în 2020, rata nașterii naturale în România să fie cel puțin 75%
  • până în 2020, rata alăptării în România să fie cel puțin 75%
  • până în 2020, rata epiziotomiei în România să fie maxim 5%
  • până în 2020, toate maternitățile din România să implementeze programul rooming-in, separarea bebelușului de mama lui nu este altceva decât încălcarea dreptului fundamental al copilului!
  • până în 2020, Ministerul Sănătății trebuie să creeze ghiduri clare și protocoale privind nașterea naturală, care să oblige la implementarea ghidurilor existente pentru îmbunătățirea stării de sănătate a mamei și copilului
  • până în 2020, crearea unui mecanism de verificare a actului medical în spitalele românești.
  • crearea de posturi de muncă pentru moașa licențiată, adevăratul specialist al fiziologiei, al prevenției și al celor mai bune rezultate privind sănătatea mamei și copilului

 

Pentru detalii despre activitatea asociației, citește raportul anual al asociației Lion Mentor Association

 

Echipa Lion Mentor Association

Irina Thiery, președintele asociației și realizator documentare

Mai bine de 7 ani, am fost producător în cadrul casei de producție Stable Productions cu sediul în Boston, unde am realizat diverse emisiuni și filme de corporație. Printre clienți se numără și: PBS – televiziunea publică, Facultatea de Drept Harvard, Facultatea Business Harvard, Gillette, Rebook, Fidelity Investments, și mulți alții.Irina THIERY

În anul 2008, m-am întors în România, unde am realizat un serial TV de 6 episoade ”Din State”, în care descriu fiecare aspect din viața americană din perspectiva emigrantului român, emisiune vândută postului de televiziune Antena 1. De a lungul timpului, am realizat numeroase filme de prezentare pentru diverse ONG-uri, corporații, dar și pentru instituții ale statului. Dacă sunteți curioși, puteți viziona câteva teasere  ale documentarelor la care am lucrat aici.

Ideea asociației a apărut în timp. În urmă cu vreo 6-7 ani, dupa nașterea copiilor, am început să mă izbesc de mentalitatea românească, de lipsa de informare a celor din jur în privința maternității, de faptul că gesturi firești precum, alăptarea, fie ea și  în public, nașterea naturală, sunt subiecte taboo în cultura românească. Și așa s-a născut documentarul “Îndrăznesc să alăptez” în timpul căruia mi-am dat seama că este necesar și documentarul “Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!” pentru că toată agonia post-natală care influențează alăptarea, își are rădăcinile în experiența nașterii. Și abia atunci am înființat asociația Lion Mentor Association, în scopul de a informa corect populația în legătură cu drepturile, libertățile, opțiunile, dar și obligațiile cetățenești.

 

 

Simona Petroaie, jurnalist și HypnoBirthing trainer, acreditat internațional

Simona.jpg

Sarcina a avut grijă să mă transforme, să îmi tranforme sistemul de valori radical pe alocuri. Instinctul și intuiția m-au adus pe meleaguri pe care nu mă gândeam vreodată că voi pași.

În sarcină m-am simțit ca o zeiță. A fost perioada cea mai împlinitoare și minunată din viața mea. Cel mai important a fost să mă descopar pe mine însămi șsa cum nu o mai făcusem până atunci. Din dorința de a mă conecta la bebeluș am reușit să mă conectez și la esența mea. Am început să fiu eu, așa cum sunt, nu așa cum vor alții să fiu. Cred că a fost drumul cel mai minunat pe care l-am parcurs până acum în viața mea.

Cărțile citite și cursul de HypnoBirthing pe care l-am urmat m-au ajutat atât pe durata sarcinii cât și în momentul nașterii. Am decis să devin eu însămi educator prenatal astfel încât să pot însoți femeile pe parcursul sarcinii cu informații prețioase pentru una dintre momentele cele mai frumoase din viața lor.

Rezonez foarte bine cu metoda Mariei Mongan – HypnoBirthing de aceea am decis să devin trainer acreditat internațional. M-a atras pentru că de fapt e mai mult decât o metodă, este un stil de viața. Îți redă puterea, ție ca mamă și vouă ca familie. HypnoBirthing este despre tine, dragă mămică. Despre tine și bebelușul tău. Despre tine și partenerul pe care l-ai ales să îți fie alături la naștere. Îți redă încrederea în propriul corp și în capacitatea lui de a aduce pe lume un copil.

Întâlnirea cu Lion Mentor nu a fost întâmplătoare. Am organizat împreună proiecția documentarului “Îndrâznesc să nasc așa cum vreau!” la Suceava, chiar dacă eu mă aflam la 2000 km distanță. A fost doar începutul unei prietenii și a unei colaborări frumoase.

 

Irina Dobre, Dr.Ing. în Știința și Ingineria Produselor Alimentare; Postdoctorand în Nutriție Umană 

Expediţia mea în arta cunoaşterii a început din pasiunea nutrită pentru chimie, conducând la absolvirea unei facultăţi de Stiinţă Alimentară din România la pachet, ulterior, cu un doctorat încheiat în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe din Spania, ca în final să mă aducă în cadrul Universităţii din Copenhaga, Departamentul de Nutriţie Umană, la care lucrez la ora actuală.

Obiectivul meu a fost aprofundarea şi înţelegerea în adevăr a ceea ce suntem şi am ales ca abordare perspectiva alimentaţiei şi impactului ce o poate avea asupra organismului uman. Însă am ştiut clar că schimbările de paradigmă nu au loc privind către o singură piesă de puzzle şi că o abordare holistică este vitală pentru a ajunge la concluzii pertinente şi mai mult pentru redarea sănătăţii umane.
A urmat etapa cea mai importantă din viaţa mea de până acum: maternitatea care m-a redat pe mine mie însumi. Etapa aceasta a scos la suprafaţă  ce încă mai era ascuns şi trebuia curăţat sau integrat, m-a „forţat” către informare  în ceea ce priveşte sarcina, naşterea, fiziologia femeii, transformările fizice, mentale, psihice şi emoţionale ce au loc în toată această perioada unică din viaţa femeii, şi nu în ultimul rând a lăsat spiritul justiţiar din mine să-şi facă auzită vocea atunci când alţii subminau puterea interioară a femeii, spirit care a rămas LIBER şi nu va încuraja niciodată manipularea, dezinformarea, nesimţirea sub orice mască s-ar ascunde ea şi nici privarea vreo unei fiinţe de liberul arbitru.
Lion Mentor Association este proiectul meu de suflet în sânul căruia m-am simţit acasă de la prima interacţiune cu celelalte două membre ale echipei, obiectivele lor fiind în linie cu misiunea mea.
Sursa schimbărilor din viaţa mea a constituit-o întotdeauna chemarea interioară către adevăr, chemare ce rămâne vie până la momentul prezent. Informarea e crucială, dar nu suficientă, este în schimb nevoie şi de ghidare interioară, intuiţie şi decizii luate cu inima. Un melanj obţinut prin alchimizarea minţii şi a inimii va constitui cheia către o viaţă trăită în armonie, la care fiecare fiinţă umană accede.

 

Elisa Stelli, moașă licențiată

Încă din copilărie visul meu a fost să am o profesie care să îmi ofere oportunitatea de a ajuta alte persoane şi de a putea aduce o contribuţie pozitivă comunităţii, însă, profesia de medic sau de asistentă medicală nu mi-a surâs, din simplul motiv că fiind o persoană emotivă, nu cred că aş fi putut trece uşor peste episoadele triste cu care adeseori medicii sau asistenţii medicali se întâlnesc. După experienţa proprie a sarcinii şi a naşterii în Anglia, unde rolul moaşei este foarte diferit în comparaţie cu rolul moaşei în România în momentul de faţă, am realizat că defapt mi-am găsit marea pasiune, îndrăgostindu-mă de idea de a deveni moaşă.

Am simţit că această profesie îndeplineşte toate criteriile pe care mi le doream: oportunitatea de a ajuta mămici, fiindu-le alături într-una din cele mai importante călătorii a vieţii şi oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra experienţei lor, toate acestea fără partea negativă de care aş fi avut parte dacă aş fi ales să urmez o carieră în medicină. Moaşa, în Anglia, este principalul cadru medical în timpul sarcinii, a naşterii şi a perioadei de după naştere, gravida având contact cu doctorul doar în cazul în care apar complicaţii în timpul sarcinii sau a naşterii. Moaşa este expertul normalității şi practică independent de doctor, având autonomie totală.

Proaspăt absolventă a universității de moașe Kingston & St. Georges University of London din Marea Britanie, promoția 2016, sunt foarte mândră pentru obținerea calificării cu cea mai înaltă distincție la nivel de univeristate "First Class Degree". Mi-am început cariera de moașă licențiată în Septembrie 2016, la una dintre cele mai mari maternități din Londra. Sunt extrem de pasionată de ceea ce fac, profesia de moaşă însemnând mai mult decât o carieră pentru mine.

Cred cu tărie că experienţa naşterii este o experienţă unică, care poate şi trebuie să fie cea mai frumoasă experienţă din viaţa unei femei. Sunt foarte determinată să contribui la schimbarea sistemului maternal din România şi cred cu tărie că informarea corectă are un rol crucial în această schimbare. Îmi doresc ca femeilor din România să li se redea ce le-a fost furat și ce este de fapt a lor, naşterea, să fie respectate şi nu în ultimul rând să fie auziite.

Informarea corectă este crucială!

Lion Mentor Association

 

Share

comanda dvd